Star Wars – Uusi toivo

Tänään se vihdoin sitten alkoi, eli tutustuminen Star Wars saagaan. Ja luonnollisesti ensimmäisestä osasta lähdettiin nyt sitten liikkeelle, joten tänään vuorossa vuodelta 1977 oleva leffa Episode IV – Uusi toivo. Star Wars leffoista en taida olla yhtään alkuperäistä leffaa koskaan nähnyt, ja ainakin tästä voin sanoa, että en ollut kyllä leffaa koskaan ainakaan kokonaisuudessaan nähnyt. Jostain syystä Star Wars leffat eivät ole itseäni koskaan kiinnostaneet, varsinaista syytä en tähän osaa sanoa. Nytkään kiinnostus ei ole niin korkealla ollut, että olisin näitä leffoja esimerkiksi levyillä hankkinut, vaan katsominen tuli ajankohtaiseksi vasta nyt Disney plussa kautta.

Nyt se on sitten kuitenkin nähty ja mitä siitä sitten jäi käteen? Sanotaanko nyt ainakin ensimmäiseksi se, että tässä leffassa vuosi 1977 ei näy millään tavalla. Leffa on erittäin tyylikäästi restoroitu, ja kuvanlaatu on todella hyvää tasoa. Myös äänet olivat hieman jopa yllättäen Atmoksena, joka ei tosin aivan kyllä vakuuttanut. Toki leffan äänet olivat varmasti paremmat kuin vuonna 1977, mutta mitään erityisen ihmeellistä en äänissä havainnut vaikka pontentiaalisia tilanteita olisi varmasti ollut paljon. Toki leffan äänet olivat hyvä, ja ennen kaikkea mieleen jäi se, että leffan äänet tuntuivat hienosti kyseisen aikakauden ääniltä, vaikka en niitä ole koskaan ollutkaan itse kuulemassa. Yhdessä kohdassa ihan oikeasti tuli sellainen fiilis että aloin kuvitella itseäni istumassa vuonna 1977 leffateatterissa leffaa katsomassa. Jotenkin paljon tyypillisiä mahtipontisia säveliä tuolle aikakaudelle.

Leffa muuten oli ehkä jopa parempi kuin osasin odottaa. Star Wars fania minusta ei vielä tullut, mutta ihan mielenkiinnolla kyllä katson näitä tästä eteenpäinkin. Hieman kuitenkin kaksijakoiset fiilikset, toisaalta ymmärrän hyvin miksi tämä on ollut hitti ja miksi tästä edelleen niin moni pitää, mutta itselleni tämä ei mitään huikeaa leffakokemusta kuitenkaan luonut. Uudempia leffoja olen siis kyllä nähnyt ainakin kaksi viimeistä, ja tämä leffa kyllä hyvin avaa sitä tarinaa taustalla. Mielenkiinnolla odotan miltä uusimmat leffat tuntuvat näiden jälkeen. Hyvä leffa, ja saaga jatkuu. May the force be with you.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s