Pirates of the Caribbean 2

Ensimmäisestä osasta jäi eilen sen verran hyvät fiilikset, että pitihän sitä sitten laittaa toinenkin heti katseluun. Palveluna siis edelleen uusi Disney+ ja leffana Pirates of the Caribbean toinen osa Kuolleen Miehen Kirstu. Mitä sitten oli odotettavissa, no varmaankin aika samansuuntaista menoa kuin ensimmäisessä, leffoillahan kuitenkin oli eroa vain kolme vuotta ja muutenkin kyseessä selkeästi jatko-osa.

No mitä sitten jäi käteen. Aavistuksen kyllä pettynyt olo tällä hetkellä on tämän leffan suhteen. Joo, leffa oli tasaista Pirates laatua, pitäen sisällään jotakuinkin saman näyttelijä kaartin ja muutenkaan leffa ei sinällään ensimmäisestä paljoa poikennut. Tai no poikkesi sen verran, että mielestäni juoni tässä oli huomattavasti yksinkertaisempi ja tylsempi. Kahden ja puolen tunnin leffaan olisi jotenkin odottanut jotain hieman lisää, nyt todella pitkät taistelut Krakonin kanssa lähinnä alkoivat puuduttamaan. Se että samanlainen taistelukohtaus piti näyttää useaan otteeseen ei oikein vakuuttanut. Toisaalta eipä minua vakuuttanut koko Krakon muutenkaan, olisin pärjännyt ilmankin. Itse asiassa, mielestäni ehkä se suurin juttu tässä juuri siihen ensimmäisen osaan oli, että siinä taistelivat ja juonivat ihmiset, nyt leffaan oli pitänyt saada kaikkea muuta, joka luonnolisestikaan minulta saa suuria pisteitä.

Eikä kyse siis ollut niinkään siitä, että nuo oliot olisivat olleen jotenkin huonoja, vaan enemmänkin kyse oli siitä, että ne veivät nyt leffasta ison osan sitä loistavaa sanailua ja huumoria missä ensimmäinen osa loisti. Jotenkin tässä jäi nyt kaikki näyttelijät aivan sivuosaan, jopa Johnny Depp:kin lähinnä vain kohautteli kulmiaan. Jotenkin tämä ei vaan nyt ollut kyllä ihan niin vakuuttava kuin ensimmäinen ja jättää nyt kyllä paljon kirittävää seuraaviin. Ei sinällään, että saisi edes harkitsemaan niiden katsomatta jättämistä, mutta kuitenkin.

Äänien puolesta puhuttiin edelleen vanhasta leffasta ja kokemus aika saman suuntainen kuin edellisessä. Puheääni tuntuu jotenkin kovin hiljaiselta, tehosteita on mutta niistäkin vielä aavistus särmää puuttuu. Toisaalta, tällä kertaa katsoin leffaa Neural:X kooderilla ja se tuntui toimivan taas varsin hyvin. Etenkin tällä asetuksella äänikenttä hieman nousi ja laajeni, vaikka nyt mitään erityistä yläkaiuttimista ei tullutkaan. Mielenkiinnolla odotan uusimpia leffoja myös äänien suhteen, potentiaalia on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s