Pirates of the Caribbean 1

DI DI DIDDI DI DI DIDDI DI DIDI DIDDI DI DII.. Kylläpä jäi taas tunnari kivasti korvamadoksi soimaan, ja kyseessä siis tietysti uusi Disney+ ja Pirates of the Caribbean ykkös osa vuodelta 2003. Paljon on siis taas tämänkin uutuuden ilmaantumisesta taas jo kulunut ja omalta osalta täytyy tunnustaa, että minkäänlaisia muistikuvia tästä leffasta ei kyllä ollut. Olenko tämän sitten joskus nähnyt, ehkä olen, mutta tapahtumat kyllä itsessään vaikuttivat siltä kuin tätä en olisi koskaan nähnyt. Joo, leffasarja sinällään tietysti tuttu, mutta on kyllä mahtavaa päästä nyt näihinkin klassikoihin taas uudelleen kiinni.

Ja ihan kivahan tätä sitten olikin taas katsella ja leffa oli itse asiassa todella hyvä. Leffalla on juoni, vaikkakin tällaisissa leffoissa ei luonnollisestikaan kovinkaan syvälle mennä. Ei tämä kuitenkaan sellaista aivan päätöntä toimintaa ollut kuin monesti nyky päivänä vastaavissa voisi kuvitella. Johnny Depp on luonnollisestikin loistava, eikä mitään vastaavaa olisi varmasti kukaan muu pystynyt tekemään, Jack Sparrow on sellainen kulttihahmo, joka aivan varmasti jää jokaiselle mieleen. Toivottavasti myös monelle nuoremmalle leffafanille nämä leffat tulevat tutuiksi, jos eivät sitä vielä ole.

Äänet leffassa olivat hyvää tasoa ikäisekseen, mutta toki taas puhutaan aika vanhasta tuotannosta. Jotain aivan helmeä tosin tähänkin leffaan mahtui, nimittäin ”kivien heittely” (Sorry jos jonnet ei tiedä) Kun lätty lensi etukaiuttimesta sivukaiuttimeen ja siitä taakse (en ole varma menikö taakse kun vain 5.1 äänet), mutta ihan loistavalta effektiltä se joka tapauksessa kuulosti. Jännä että tällaista en ole ennen kuullut, onnistuisi mainiosti myös esimerkiksi pallon kanssa. Dynamiikkaakin oli, mutta ei toki aivan nykypäivän mittapuulla.

Disney plussasta on jälleen kuitenkin todettava, että tuote äänen ja kuvan puolesta vaikuttaa olevan erittäin hyvin kunnossa. Kuva on hyvää laatua aivan kuten Apple storessa, ja äänissäkään ei ole mitään valittamista. Ääntä tosin sai tällä kertaa kääntää melkein 10db normaalia enemmän, syytä en tiedä, ehkä leffa, ehkä Disney plus, mutta tuollahan ei sinällään paljon ole merkitystä, kääntää vain äänet sopivalle. Nyt oli kyseessä myös ensimmäinen leffa, jossa pääsin oikeasti testaamaan kuvatekstejä, ja tämänkin asian Disney plus osaa hoitaa paremmin kuin Netflix, eli tekstit ovat kokonaan kuvan päällä, ja mustat raidat saa piiloon. Pieni, mutta iso juttu.

Kyllä nyt vaan pitää olla aika tyytyväinen leffatarjontaan, harmi vaan kun on arki päällä ja aivan joka päivä ei leffoja ehdi katsomaan. Sitten kun taas ehtii, niin silloin homma kyllä on aika kivaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s