Hamilton ja Disney Plus

Se olisi sitten Disney Plus neitsyys niin sanotusti korkattu. Tänään se päivä sitten koitti, en voi sanoa, että mitenkään suuresti odotettu, mutta odotettu kuitenkin, koska suurella mielenkiinnolla odottelen mitä tuleman pitää. Itse en ole koskaan ollut mikään erityisen suuri Disney fani, puhumattakaan Marvelin leffoista. Silti niitä on tullut paljon nähtyä, monia jopa useampaan kertaan. Mutta mistä tämä kaikki sitten johtuu?

Lähdetään nyt vaikka liikkeelle siitä, että palveluun piti käydä aamulla heti kurkistamassa ja katsomassa miltä siellä näyttää. Ja kyllähän siellä näytti, hyvältä. Ensinnäkin itseäni yllätti hieman suuri tarjonta, josta ensimmäisenä ajatuksena oli, että saanko minä nyt nämä kaikki leffat oikeasti katsoa ilmaiseksi (Vuoden jäsenyys maksettu jo etukäteen). Kyseessä on todella paljon leffoja, joita olen suunnitellut katsovani, mutta jopa tuo vitosen hinta Apple Storessa on rajoittanut paljon intoa näiden katsomiseen. Miksi, no siksi, että ilmaisiakin leffoja on niin paljon tarjolla (Netflix), joten miksi maksaa näiden tilausten päälle lisää. Jokainen varmasti kyllä tietää mistä tämä Disney Plus tulee jatkossa karsimaan asiakkaita, miksi maksaa Applelle leffasta viisi euroa kun kuudella saa kaikki.

Ja siitä päästäänkin sujuvasti seuraavaan aiheeseen, eli jossain vaiheessa Applekin joutuu varmasti muuttamaan tarjontaansa, ja odotan kuin kuuta nousevaa sitä päivää kun Apple TV+ oikeasti sisältää myös leffoja. Jos Apple koko katalogin saisi yhdellä maksulla, en minä ainakaan tarvitsisi enää paljon muuta. No, tänään on Applella yksi tilaisuus, jossa aiheeseen liittyen jotain uutta saattaa jo kuulua, jään odottamaan.

Mutta palataanpa takaisin tuhon Disneyhin. Pitihän sitä sitten työpäivän jälkeen tehdä palveluun parempaankin tuttavuutta, ja pakko myöntää, kiinnostus on herännyt. On turha kiistää etteikö tämä erityisesti nyt tulisi palvelemaan talon nuorta väkeä, mutta kyllähän sieltä itsellenikin jo löytyy paljon selattavaa. Klassikoita kuten Pirates of the Caribbean on ollu mielessä jo pitkään, Autot ainakin kolmas on kokonaan näkemättä, puhumattakaan Star Warsseista. Niistä toki mietin kuumeisesti, katsoako vain uusin, vai aloittaako alusta. Fani en ole ikinä ollut, joten paha päättää. Joka tapauksessa nämä vain etusivulta, joka kieltämättä näytti aika luokseen kutsuvalta. Nyt voi samalla myös lopettaa monen ”vitosen” bluerayn kyttäämisen, niitä ei tarvitse Prisman hyllystä enää etsiä.

Tämän kaiken lisäksi palvelun kuva- ja äänitarjonta näyttää aika mahtavalta. Pelästyin jo aamulla hieman kun Atmos merkkiä ei missään näkunyt, mutta ilmeisesti palvelu skaalaa parhaat äänet automaattisesti (myös logot) sen mukaan mitä on käytössä. Tuokin logo siis löysi paikkansa nopeasti kun otin palvelun Apple TV:n kautta auki. Sanomattakin kuitenkin on kai selvää, että tämäkin palvelu tietysti toimii läpi kaikkien laitteiden. Atmos raitaa siis näytti löytyvän lähes joka leffasta, kuten myös laadukasta kuvaa. Upeaa, tätä olin todella odottanut ja samalla hieman pelännyt.

Ensimmäisenä testiin piti tietysti laittaa ”parasta”, mutta näin ei ihan nyt käynyt. Jos olisin näin tehnyt, niin Star Wars uusin olisi varmaankin ollut se valinta. Päätin kuitenkin koittaa jotain muuta, lähinnä yllä olevista syistä. Valinnaksi tuli nopeasti musikaali Hamilton. Tietoa tuosta ei hirveästi ollut, lähinnä muutama hyvin positiivinen arvointi, ja odotusarvoisesti materiaalia, josta helposti näkee mistä Disney Plus palvelun äänet on todellisuudessa tehty. Hamilton oli varmasti itsessään loistava, mutta itselleni ei nyt oikein tippunut. Suomitekstejä ei ollut, en tiedä olisiko auttanut. Tarina kuitenkin oli sellainen, että olisi vaatinut kaksi ja puoli tuntia todella keskittynyttä kuuntelua, samalla yrittäen nauttia musiikista. Ei oikein onnistunut tänään kumpikaan. Tarina oli liian raskas seurattava, ja musiikki ei aivan niin mukaansa tempaavaa kuin odotin. Odotin jotain ehkä hieman tunnetumpaa raitaa, nyt musiikki oli enemmänkin.. Musiikkia.. Sinällään kyllä siis ihan hieno, mutta ehkä väärä ajoitus.

Äänet sen sijaan, voi luoja!! Disney Plus jättää tämän jälkeen aivan sairaan kovat odotukset leffoihin, tämä nimittäin kuulosti todella mahtavalta. Musiikki kuulosti juuri siltä kuin toivoin, subbarit tikittivät kellon tarkkaa työtä ja jälleen kerran, ne buttkickerit, miten tulinkaan koskaan ilman niitä toimeen. Disney Plus on tänään kyllä antanut minulle ainakin aivan koko rahalla iloa, saapa nähdä mitä kaikkea vielä eteen tulee, mutta voitte ainakin olla varmoja, tämä ei ole viimeinen Disney Plus päivitys tässä blogissa. Ps. Nopealla vilkaisulla myös tekstitys on ruudulla oikealla paikallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s