Making Waves

Tulipas tänään katsottua Yle Areenasta mielenkiintoinen dokumentti leffojen äänistä ja ennen kaikkea niiden historiasta. Vinkkiä tämän dokkarin katsomiseen sain seuraajaltani Instagramin puolella. Dokkari oli sikäli varsin mielenkiintoinen, että siinä lähdettiin aivan historian alusta alkuun ja kerrottiin paljon tarinaa siitä miten äänet ovat elokuviin tulleet ja miten se on vaikuttanut historiaa. Dokkari sisälsi itseasiassa itselleni todella paljon uutta tietoa, siitäkin huolimatta, että ääniin liittyviä dokkareita on tullut nähtyä ennenkin.

Dokkari oli tällä kertaa muutenkin erittäin laadukasta. Sisältöä käytiin läpi erittäin perusteellisesti ja dokkari antoi erittäin kattavia näkökulmia aiheeseen. Aivan tähän päivään ei päästy vaikka dokkari onkin varsin uusi (2019), mutta toisaalta Atmokseen liittyviä pienempiä dokkareita on tullut nähtyä muutenkin aika paljon. Dokkarissa kävi kuitenkin hyvin selkästi ilmi miten leffojen äänet syntyvät, ja kuin merkittävästä ja isosta prosessista on kyse.

Sen lisäksi, että dokkari herätti paljon ajatuksia, niin samalla se herätti intoa myös muutamaan hankintaan. Apocalypse Nyt on varmasti yksi sellainen elokuva, joka tulee jossain välissä hankittua, ensimmäisenä surround leffana tuo herätti todella paljon kiinnostusta. Dokkari myös itsessään sisälsi varsin paljon laadukkaita ääniä, mikä rehellisesti sanoen yllätti, Yle Arenasta kun kuitenkin puhutaan. Suosittelen kyllä erittäin lämpimästi tätä dokkaria kaikille, joita leffat vähääkään kiinnostaa. Itselleni totean edelleen tyytyväisenä, äänillä todellakin on suuri merkitys leffanautinnolle, sanoi muut sitten mitä vaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s