Gunjan Saxena

Olipas eilen illassa varsin loistava leffa ruudulla. Gunjan Saxena leffa on todellisiin tapahtumiin perustuva elokuva, jossa nuori Gunjan Saxena pistää koko elämänsä peliin päästääkseen lentämään. Lapsuuden haaveen eteen nainen on valmis tekemään aivan mitä tahansa, ja ensimmäisenä naisena lentokoneen ohjaimiin pääseminen ei todellakaan ole mikään itsestään selvyys Intiassa. Nainen on kuitenkin valmis suuriinkin uhrauksiin, sillä silmissä on vain ja ainoastaan yksi päämäärä, pilvien päälle on päästävä. Gunjanista ei lopulta tuli liikennelentäjää, vaan ainoaksi reitiksi tulee ilmavoimat, jonka parisa Gunjan pitkällisen taistelun jälkeen pääsee ilmoihin, ja päätyy lopulta kansallissankariksi. Samalla Gunjan avaa monia ovia nuorille naisille Intiassa.

Leffa ei ole millään tavalla naisten oikeuksista sokeasti kertova leffa, vaan pureutuu vain ja ainoastaaan Gunjanin omaan taisteluun omasta unelmasta. Gunjan ei halua lentäjäksi ajaakseen tietoisesti naisten asemaa, vaan ainoastaan seuraa omaa unelmaansa. Se ehkä onkin tässä leffassa se paras asia, leffa on jotenkin niin tunteellinen ja koskettava. Leffa on tarina yrittämisestä, unelmista ja haaveista, joiden vuoksi ihminen on valmis tekemään mitä tahansa ja kääntämään kaikki kivet tieltään. Leffa, jollaisista minä todellakin tykkään.

Yksi asia mikä tästä leffasta teki erityisen hyvän ole leffan äänet ja ennen kaikkea sen musiikki. Musiikki oli sovitettu leffaan täyden kympin arvoisesti, ja kaikki musiikki ja laulut tukivat tarinaa ja veivät sitä upeasti eteenpäin. Musiikki oli hyvin tarttuvaa ja sai hymyn korviin. Eikä ainostaan se musiikki itsessään, vaan ennen kaikkea se kuinka upealta se huoneessa tänään kuulosti. Harman Curv tuntuu selkeästi toimivan huoneessa upeasti ja musiikki todellakin heräsi hienosti eloon. Basso tuntui pehmeältä mutta tiukalta, kaikki tuntuu nyt olevan aika hyvin kohdillaan. Leffan äänien tason nostaa myös upeasti käytetty äänimaailma, jossa etenkin takakanavat nousivat upeasti esiin.

Jotta elokuva saisi vielä kaiken lisäksi parhaan mahdollisen lopun niin tietysti Gunjanin piti vielä lopussa pelastaa vielä suurimman kisaajansa henkikin. Joku voisi jo tässä vaiheessa ajatella loppua jopa liiankin korniksi, mutta mielestäni se jotenkin sopi täydellissesti tarinaan, aivan kuten Hacksaw Ridgessäkin, joka tuosta lopusta tuli heti mieleen.

Tämä leffa todellakin ansaitsee täyden kympin ihan kaikesta. Leffa menee heittämällä top-listalle, johon leffoja ei olekaan hetkeen päätynyt. Tenet sinne ehkä kuuluu, mutta se pitää vielä nähdä uudelleen ennen viimeistä sanaa. Tämä leffa oli loistava, ja suosittelen sitä erittäin lämpimästi kaikille. Leffa löytyy siis Netflixistä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s