Top Gun

Top Gun oli jotenkin pakko-ostos, ainakin jollain aikavälillä. Löysin sen kuitenkin vihdoin järkevällä hinnalla muutama viikko sitten, joten pitihän se sitten laittaa tilaukseen ja nyt sitten tänään oli sen aika myös ruudulla. Top Gun kuuluu sarjaan historian tunnetuimmat elokuvat ja taitaa olla aika harva joka tästä leffasta ei ole koskaan kuullut. Tom Cruise on nuoruuden voimissaan ja Val Kilmerkin näyttää ihmiseltä. Eipä tullut itsellenikään tämä leffa ensimmäistä kertaa katsottua, mutta pitää sanoa, että sen verran uutuudelta se kuitenkin maistui, että edellisestä kerrasta taitaa todellakin olla aika paljon aikaa.

Leffa oli tällä kertaa siis UHD-levyllä 4K versiona. Täytyy kuitenkin todeta, että aavistuksen pettymystä tämä leffa tällä kertaa sen suhteen tarjosi. Kuva tuntui jotenkin erityisen karkealta ja rakeiselta jopa 4K restauroiduksi, ja musiikki ja äänetkin olivat hyviä, mutta ei aivan niin hyviä kuin atmos-raidalta odotin. Toisaalta leffa on todella vanha (1986), joten sikäli se ei yllättänyt, ehkä pikemminkin päin vastoin tämä toimi tällä kertaa aika hyvin. Osaksi kuvaa saattoi myös ”heikentää” eilinen Billy Lynn, joka oli tälle täydellinen vastakohta kuvan puolesta.

Leffa oli erittäin hyvä, mutta jotenkin aavistuksen vaisu suhteessa siihen mitä ehkä muistelin leffan olevan. Leffa oli enemmän romantiikkaa kuin taistelua tai armeijaa. Muistelin, että suhde olisi ollut leffassa hieman toinen, mutta iltapäivän viihteeksi tämä oli erittäin toimiva. Tämä myös sai kyllä odottamaan tulevaa, kunhan se uusi kakkosversio sieltä nyt koronan takaa saapuisi. Olisi muuten erittäin mielenkiintoinen leffa saada suoraan omaan huoneeseen, jos leffateatteriin sitä ei nyt saada.

Leffassa tarvittiin myös ensimmäistä kertaa uutta masking systeemiä, jolla siis mustat raidat saadaan piiloon häiritsemästä. Ja nyt on vaan taas iloisena todettava, että nyt ne vihdoin toimii, ja toimii juuri niin kuin pitäisi, eli varmasti, hiljaisesti ja aina. Ensimmäinen versio oli hyvä, mutta nyt tuo järjestelmä toimii kuin unelma. Osittain muuten myös sattumalta, eli verhoja liikuttaa tällä hetkellä moottori, joka oli tarkoitettu leffatuoleihin. Nyt se sai kuitenkin uuden elämän, ja tähän tarkoitukseen se onkin aivan loistava, ja vielä kaiken lisäksi juuri sopivan kokoinen. Kankaita tällä kertaa liikuttaa vaijerit, ja kummassakaan päässä ei ole enää kankaan käärivää rullaan. Muutenkin ruutu on nyt ylempänä ja masking systeemi ei ole ruudussa suoraan kiinni, joten kaikki on hieman vakaampaa ja pysyvämpää. Olen tyytyväinen, vihdoin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s