Vihaaja

Voiko leffa olla samaan aikaan sekä hyvin mielenkiintoinen että tylsä? Eilen myöhäisillassa tuli katsottua Netflixistä uusi Vihaaja-leffa ja olo tuon leffan jälkeen on hieman tällainen. Toisaalta leffan aihe oli enemmän kuin mielenkiintoinen ja ennen kaikkea hyvinkin ajankohtainen, mutta toisaalta alkoi jossain vaiheessa leffaa vähän kyllästyttämään vaikka alku olikin erittäin lupaava ja toisaalta leffa kyllä rakensi juonta loppua kohden. En tiedä paljonko tämä puolalainen leffa nojaa todellisuuteen, mutta jos näin on, niin se kuvaa todella karulla tavalla sitä todellisuutta, jossa tällä hetkellä elämme.

Vale-uutisia, valeprofiileja, vihaamista, vaikuttamista ja kaikkea sitä roskaa mitä esimerkiksi sosiaalinen media pitää sisällään on nykyään kaikki paikat pullollaan. Mitään ei uskalla sanoa ja mistään ei kannata provosoitua. Täytyy tässä kohtaa myös todeta, että esimerkiksi oma elämä Twitterissä on saanut aikaan niin paljon pahaa oloa, että koko palvelun käyttö ei ole oikein enää edes kiinnostanut. Päädyin juuri viime viikolla siivoamaan Twitteristäni muutaman hyvinkin fiksun tyypin, mutta heidän jakamansa ja tykkäämänsä tweetit saivat aikaan vain pahaa oloa. Ei sinällään, että olisi väärin jakaa ihmisten tyhmiä juttuja, mutta jossain vaiheessa sitä vaan saa tarpeekseen.

Tämä leffa menee hieman samaan kastiin ja ehkä juuri siksi osittain tuntui pahalta ja tylsältä. Toivon ihan todella, että esimerkiksi sosiaalisesta mediasta saataisi karsittua kaikki valeprofiilit ja nimimerkit pois ja jokainen ihminen kirjoittaisi vain omalla nimellään. Toki itsekin kirjoitan tätä blogia nimimerkillä, mutta tarkoitukseni ei ole provosoida tai vaikuttaa mielipiteilläni kenenkään elämään (No ehkä leffavalintoihin), joten tässä tarkoituksessa nimimerkit ymmärrän. Enkä myöskään yritä huijata ketään, olen Leffafriikki, en Aino5794 Aino3838, jne… Ymmärtänet varmasti pointtini. Leffan maailma on sairas ja samoin siinä esiintyvät hahmot. On sairasta miten ihmisiin voidaan vaikuttaa näin, ja toisaalta myös miten helppoa se on. Voin vain kuvitella kuinka paljon maailman politiikkaan tällainen toiminta on vaikuttanut, faktaakin siitä on jo toki saatavilla.

Leffa oli kyllä ihan laadukas ja palkittukin, mutta jokin siinä ei nyt vaan lähtenyt. Maciej Musialowski ei oikein pääosassa omaa silmää miellyttänyt ehkä silläkin on tekemistä asian kanssa. Hyvä leffa, mutta jotain siitä jäi puuttumaan.

Leffoja on tullut nyt aika nihkeästi katsottua, mutta syykin on selvä. Se aika mitä yleensä on tullut käytettyä leffoihin, on nyt tullut kulutettua autotallissa uusia tuoleja rakennellessa, ja täytyy sanoa, että homma etenee. Homma on vielä pahasti kesken, mutta itse olen prosessiin tällä hetkellä enemmän kuin tyytyväinen. Tuolit on nyt kaikki pehmustettu, ja sitä kautta päästy myös vähän testaamaan. Tuoleissa todellakin on hyvä istua. Tällä hetkellä on menossa tuolien päällystäminen eli verhoilu. Sain hieman apua ammattiverhoilijalta, joka antoi vinkkejä pehmusteisiin ja ompeli minulle kankaat yhteen. Pieni juttu, mutta se, että kankaat eivät ole aivan yhtäpalaa antaa todella arvokkaan vivahteen tyyliin. Olen aivan älyttömän innoissani tuosta timanttikuvioidusta keinonahasta, joka on todella laadukasta ja arvokkaan näköistä. Onneksi jaksoin etsiä ja löysin parhaat mahdolliset keinonahat briteistä.

Tänään olisi tarkoitus jatkaa tuolien verhoilua, ja ensi viikolla odottelen vielä viimeisiä tarvikkeita kokoonpanoon. Matkalla on ainakin led-kuppitelineet, joista kahdessa on myös jäähdytys. Aika siistiä. Lisäksi nahkaa piti tilata lisää, joten sitäkin on matkalla. Mietinnässä on vielä paljon pieniä asioita kuten tarvitaanko tuoleihin pistorasioita ja pitäisikö siinä olla esim langaton latauspiste. Joka tapauksessa homma etenee.

3 vastausta artikkeliin “Vihaaja

  1. Hello, en ymmärtänyt pointtiasi että et halua että ihmiset käyttävät nimimerkkiä kirjoituksissaan mutta käytät sitä myös itse.

    Tykkää

    1. Tässä siis ehkä pointtina se, että jokaisen pitää pystyä seisomaan omien sanojensa takana. Leffassa oli kyse kiusaamisesta ja poliittisesta vaikuttamisesta nimettömänä. Nimimerkit on hyviä mielestäni silloin kun on oikeasti sanottavaa ja kuitenkin kirjoittaa omana oikeana henkilönä. Silloin jos nimimerkkejä on esimerkiksi samalla henkilöllä kymmeniä tai satoja ja tarkoituksena on vain esimerkiksi muokata demokrattista vaalitusta niin mielestäni se on väärin. Eli pitäisiköhän tässä kohtaa ehkä puhua nimimerkkien väärinkäytöstä, valetileistä jne?

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s