The Mummy 1999

Eilen tuli aloitettua hetki sitten Torista löytämäni Mummy-sarjan ensimmäinen osa. Mummy sarja on sinällään hieman hämmentävä, että vuonna 2017 Tom Cruise tähdittämänä ilmestynyt The Mummy on saanut omankin ajattelun jotenkin siihen suuntaan, että tämä on se oikea Mummy ja Tom Cruise on luonnollisesti aina tähdittänyt kyseistä leffasarjaa. Näinhän ei tietenkään kuitenkaan ole, vaan vuonna 1999 ilmestyneessä leffassa on pääosissa aivan muut nimet. Sikäli tämä koko juttu on muutenkin mennyt itseltäni ohi, että luulin sarjan olevan hyvinkin tuttu, mutta lopulta jopa tämä ensimmäinen osa taisi nyt tulla nähtyä ensimmäistä kertaa, tai ainakaan en siitä mitään muistanut.

Hyvä kuitenkin, että tämä tuli hankittua. Leffa oli varsin hyvä ja jotenkin tällaisia vanhoja kunnon seikkailuja kaipaa yhä enemmän ja enemmän. Läpi koko leffan mukana oli leppoisaa jutustelua ja huumoria, vaikka leffa olikin erittäin vakavalla ja asiallisella mielellä tehty, oli siinä kuitenkin koko ajan pieni pilke silmäkulmassa. Näitä vastaavia leffoja on paljon muitakin, eikä tämä nyt ehkä niistä kyllä paras ole, mutta hyvä kuitenkin. Leffassa on toimintaa, välillä leffa hieman pysähtyy, mutta siitä huolimatta juoni kantaa aika hyvin leffan loppuun asti. Mikään juonellinen mestariteos tämä ei ole, mutta yritystä kuitenkin löytyy.

On myös hienoa, että tällä UHD versiolla äänet on tuotu jotenkin tähän päivään. Leffassa on DTS:X äänet, joka ehkä leffan aikana välillä hieman pääsee unohtumaan. Leffan sisällössä olisi ollut hillittömästi potentiaalia, mutta jotenkin jäi tässäkin sellainen fiilisi, että vanhaan raitaan on vaan läiskäisty uusi logo päälle. Surroundit ja Atmokset eivät ainakaan korostu, vaan enemmänkin korostuneena ovat jälleen kolme etukaiutinta. Tämä hieman jäi harmittamaan, koska esimerkiksi hiekkamyrskyt ja muut olisi voinut olla todella upeita. Myöskään luolastot ym. ei oltu toteutettu aivan niin upeasti kuin olisi voinut. Hieman laimea olo jäi.

Tänään ei leffaa ehdi katsoa, mutta odotusta on ilmassa sitäkin enemmän. Huomisesta lähtien pitäisi tuolien osia alkaa tiputella kotiovelle, ja sen jälkeen armoton suunnittelu alkaa kääntyä pikku hiljaa käytäntöön. Buttkickerit saapuivat postista jo eilen, saapa nähdä onko niiden kohdalla kyseessä hitti vai huti. Ei oikein malta odottaa, sillä suunnitelmat tuoleista ovat erittäin hyvät. Saa nähdä miten sitten itse toteutuksen kanssa mahtaa käydä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s