Bad Boys for Life

Vuoden ehkä odotetuin leffakokemus, mutta ei ehkä kuitenkaan odotetuin leffa. Miksi Bad Boys for Life sitten oli niin odotettu, niin siihen on muutama syy. Ensinnäkin kyseessä toki uusi leffa erittäin suuresta Blockbuster leffasta. Leffassa en käynyt tätä leffaa katsomassa, mutta ehdottomasti olisin voinut. Toisena tekijä luonnollisesti se, että vuoden 2003 toinen osa oli todellakin loistava leffa, josta 4K versiona tykkäsin todella paljon, paljon enemmän kuin ensimmäisestä. Kolmas syy tämän blogin lukijoille on varmasti jo tullutkin selväksi, ja sen vuoksi moni saattaa tätä päivitystä jo odottaakin ja tuo syy on tietysti IMAX Enhanced. Kolmesta hankkimastani IMAX Enhanced leffasta ehdottomasti se eniten odotettu, sekä leffan itsensä että äänien puolesta.

Mutta mennäänpä sitten siihen leffaa. Bad Boys for Life ei varmasti ole vuoden vaikuttavin leffakokemus, ja voin suoraan sanoa, olen nyt kyllä hieman pettynyt. Pettynyt monestakin syystä. Ensinnäkin leffa ei ollut kovinkaan hyvä. Leffan alku oli todella huono ja jotenkin todella väkinäisen oloista tekemistä, jossa vanhoja vitsejä yritettiin jonossa kierrättää. Sorry, mutta tällä kertaa ei naurattanut, ei sitten tippaakaan. Se missä toinen osa oli mielestäni todella hyvää huumoria täynnä, tämä leffa tuntui vain samojen juttujen toistolta. Hauskoja ehkä niille, joille tämä on ensimmäinen Bad Boys kokemus, mutta ihmettelen, jos joku kaksi edellistä nähneenä löysi tämän edelleen hauskana. Myöskään leffan juoni ei ensimmäiseen tuntii vakuuttanut tippaakaan, enemmänkin ihmetytti, että miksi näin jotain näin keksittyä on pitänyt tehdä, juonella ei tuntunut olevan mitään kosketuspintaa Bad Boyssiin.

Bad Boys for Life voidaan jakaa aika selkeästi kahteen osaan. Ensimmäinen osa oli erittäin tylsä, mutta siinä vaiheessa kun Jacob Scipion esittämän Armando Aretaksen tausta selvisi, alkoi tapahtua, ja leffa otti selkeästi uusia kierroksia. Lähtien liikkeelle aivan koko juonesta, kuvauksesta, huumorista ja kaikesta muusta, tuossa vaiheessa leffa siirtyy 2020-luvulle. Minulle jäi nyt valitettavasti hyvin sellainen olo, että koko leffa olisi ollut avain toisesta maasta, jos leffa olisi alkanut vasta tuosta kohtaa. Harmi sinällää, pontentiaalia oli, mutta vanhojen leffojen liika kierrätys ei nyt vaan oikein onnistunut.

Sitten niihin ääniin, ja jos joku nyt kovasti miettii, että pitäisikö päivittää vahvistimensa, jotta saisi uuden IMAX Enhanced ominaisuuden, niin voi suoraan sanoa että unohtakaa tässä vaiheessa koko juttu. Eikä ainoastaan vain sen vuoksi, että materiaalia ei juurikaan ole, vaan enemmämkin sen vuoksi, että tämä materiaali ei nyt vaan tuo oikein mitään uutta. Ainoa missä voin jotain eroa huomata on dialogi, mutta eipä siinä Atmoksen ja DTS:X:n kään kanssa ole mitään vikaa. Jotenkin nyt hieman sellainen fiilis, että koko IMAX Enhanced juttu tulee kuolemaan kasaan, hieman samaan tapaan kuin Auro 3D, joka kuitenkin on monessakin suhteessa tällä hetkellä edellä. Kuva on edelleen pettymys, IMAX demolevyllä kuvataan uutta upeaa kuvanlaatua isolla ruudulla, mutta mikään näistä leffoista ei kuitenkaan ole 16:9 ruudulle avautuva, vaan normaalilla leffaruudulla mennään. Oikeissa leffoissa dynamiikkaa ei ole yhtään normaalia enempää, vaan tuntuu, että koko demo-levy on miksattu vain tuohon tarkoitukseen sopivaksi. Iso iso pettymys, jopa suurempi kuin Auron kanssa.

Loppuun vielä hieman tuoliprojektin etenemisestä. Olen itse asiassa aivan älyttömän innoissani tuosta projektista tällä hetkellä. Ensinnäkin ensin oli tarkoituksena tehdä itse mekanismi kahdelle tuolille, nyt matkalla on valmiit sähköiset mekanismit kolmeen tuoliin. Tuokaan ei vielä riitä, sillä kaikkiin kolmeen tuolin on tulossa myös sähköllä toimivat ristiselän ja niskan tuet. Tähän väliin moni varmasti ajattelee, että nuohan nyt ovat aivan perus juttuja nykypäivänä, ja niinhän ne ovatkin, mutta kaupasta ostettuna ei todellakaan minun budjetillani hankittavia ominaisuuksia yhteen pakettiin.

Tämän lisäksi tuoleihin on tulossa tai suunnitteilla paljon muutakin. Yksi asia, jota olen pitkään pohtinut ja miettinyt tarvetta kokeilulle on Buttkicker-systeemit. Ne, joilla Buttkickerit on, yleensä kehuvat niitä maasta taivaaseen. Toiset eivät ehkä tiedä, mutta jotenkin yllättävän vähän olen niistä negatiivista lukenut. Hinta ja laatu on yksi juttu, eli niissäkin laadusta varmasti saa maksaa ja tarjontaa on monen laista. Monelle ongelmana on, että nekin tarvitsevat taas oman vahvistimen. Nyt kuitenkin löysin torista todella järkevällä hinnalla kaksi kappaletta kokeiluun, ja tarkoituksena on ne asentaa uusiin tuolehin. Tykkäänkö niistä vai en niin aika varmasti näyttää, mutta tärkein syy kokeilulle on nyt testata voiko niillä missään määrin korvata ns. normaalia bassoa yön pikkutuntien leffoissa. Vahvistin näille löytyy jo valmiiksi, eli pari kymmentä vuotta sitten tehdystä DIY subbarista napataa vahvistin, ja sillä sitten lähdetään leikkimään.

Mm. tällaista ”nahkaa” on tuoleihin tulossa!

Kaikkea muutakin on suunnitteilla ja mahdollista, mutta katsotaan mitä lopulliseen tuotteeseen tulee jäämään. Vaihtoehtoja on ainakin penkkien lämmitystä, jäähdytystä ja hierontaa, sekä kuppitelineiden jäähdytystä ja lämmitystä, toki myös jonkinlaisia valoja on johonkin päin tarkoitus asentaa. Viikonloppuna tuli löydettyä tuolehin myös pinnat, eli tällä kertaa mennään kahdenlaisella mustalla keinonahalla, joka tosin on itseäni paljon mietityttänyt hiostamisongelmien vuoksi. Mutta saapa nähdä, hyvin mielenkiintoinen projekti, joka tapauksessa tähän kesän loppuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s