Bad Boys II

Bad Boys, Bad Boys, Bad Boys… Kun tuossa jokin aikaa sitten katselin tuota ensimmäistä osaa niin mielessäni pyöri lähinnä se, että miksi olen koskaan ollut innoissani näistä ja toisaalta miksi en ole. Ensimmäinen osa tuli hankittua hieman kuin vahingossa ja kokeilu mielessä, ja valitettavasti tuo kokeilu ei mielestäni ollut kovinkaan onnistunut. En tykännyt ihan hirvesti, mutta toisaalta, jotain siitä kuitenkin heräsi.

Uusimman osan hankinta itselleni oli itsestään selvyys, uusi leffa ja noin niin kuin ennakolta ehdottomasti paras leffa olemassa olevista testata IMAX Enhancedia, mutta toisen osan kohdalta mietin paljon mitä tekisin. Vaihtoehtoja oli katsoa leffa Netflixistä, Itunesista tai hankkia itselle UHD-levyllä. Ensimmäinen vaihtoehto surkein kuva ja ääni, toisen hinta 4-5 euroa (vuokra), joten päätin hankkia saman tien leffan itselleni järkevään 10 euron hintaa. Yksi iso syy tähän myös leffan todella räjähtävä traileri, joka jotenkin houkutteli leffan hankkimaan, etenkin kun tiesin kyseessä vielä olevan uudistettu Atmos-raita.

Ja pakko sanoa, että kyllä kannatti! Leffa oli ensinnäkin valovuoden parempi kuin ensimmäinen ja tämä kävi selväksi heti alku minuuteista lähtien. Huumori tässä leffassa oli todella laadukasta ja naureskelin leffan aikana useampaankin otteeseen. Etenkin tuo kodinkoneliike-kohtaus oli aivan jäätävän hyvää viihdettä, mutta muitakin kohtauksia löytyi useita. Jotenkin tuntui, että ensimmäisessä osassa oli paljon yritystä, mutta tässä päästiin paremmin kiinni siitä mitä oltiin tekemässä. Tämän lisäksi leffassa riitti laadukasta toimintaa alusta loppuun asti ja vaikka alkuun kaksi ja puoli tuntia Bad Boyssia vähän mietitytti, niin ei kyllä haitannut tippaakaan.

Leffan juoni, no leffassa oli juoni, mutta sitä en hirveästi murehtinut. Leffan juoni sinällään oli ihan ok, vaikkakaan siitä ei normaalia toimintaleffaa kummoisempaa tullutkaan. En kuitenkaan kaivannutkaan, tämä oli muutenkin viihdettä alusta loppuun. Lisäksi kun tuntui, että Will Smith ja Martin Lawrence olivat lähes kymmenessä vuodessa vihdoin löytäneet kemiansa, tuli tästä leffasta suunnattomasti parempi kuin ensimmäisestä. Jännä sinällään, että Instagram-kyselyssäni leffan mielipiteet tuntuvat menevän kyllä hieman toiseen suuntaa.

Leffan kuvanlaatu ei ollut aivan priimaa, mutta toisaalta vaikka kuvaa onkin paranneltu, niin kuva on kuitenkin vuodelta 2003. Kuva oli jonkin verran rakeinen ja näytti vanhahkolta, minkä kyllä hyvin ymmärtää, kuvaa ei jokaisessa tapauksessa ole kovinkaan helppoa uudistaa, riippuen siitä mikä alkuperäinen materiaalia on. Onneksi sentään ääniin on mahdollista tehdä paljonkin jälkeenpäin, ja tähän leffaa todellakin oli tehty. Leffan äänet olivat loistavat. Ei vain se että kaikkia kanavia käytettiin upeasti ja aktiivisesti, mutta murinaa ja rouhetta löytyi myös subbareille harvinaisen hyvin näin vanhaan leffaan. Tässä taas yksi hyvä esimerkki kuinka paljon hyvät äänet tuovat leffaan lisää ja antaa koko tälle harrastukselle merkityksen. Ja kaiken lisäksi, ysärin ja 2000-luvun alun musiikit ovat edelleenkin silkkaa timanttia.

Tämän kirjoituksen jälkeen on sanomattakin selvää, että odotukset tuohon kolmanteen ovat nyt enemmän kuin korkealla. En tiedä kauanko tuota jaksan odottaa, mutta odotuksissa on aivan ennen näkemätön spektaakkeli. Toivon todella, että IMAX Enhanced näyttää tuossa todelliset kyntensä ja tuo leffan aivan uudelle tasolle.

Edit: Sain muuten tänään Arcamilta vastauksen ja AV860:seen on tulossa lähiaikoina päivitys, jolla mm. tuo kyseinen vika tullaan korjaamaan. Vika siis heillä tiedossa, viestin sävy oli se, että yksi ja viimeinen päivitys tuohon laitteeseen on vielä tulossa, sen jälkeen Arcam keskittyy uusiin laitteisiin. Hieno juttu ja samalla mielenkiintoista nähdä mitä muuta tuo päivitys sitten pitää sisällään. Laitoin kyselyn tästä, saa nähdä saanko mitään vastausta, etenkin kiinnostaisi Auro 3D:n saaminen, se on kuitenkin vain softapäivitys käsittääkseni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s