Zombieland Double Tap – IMAX Enhanced

Varoitus: Zombieland fanit voitte tässä vaiheessa keksiä muuta tekemistä ja palata blogiini jälleen myöhemmin uudelleen. Jos nyt nimittäin poistutte, on todennäköisempää että vielä joskus palaatte.

No joo, koko levyn hankintaan oli tasan yksi syy, ja se oli IMAX Enhanced. Näitä levyjähän maailmassa ei vielä montaakaan ole, oikeastaan neljä olen löytänyt ja niistä kolme ostin nyt itselleni. Ja nyt siis puhutaan oikeista leffoista, eikä ”mainosleffoista” tai dokumenteistä. Näistä jeljästä Zombieland oli ehdottomasti se kaikista vähiten kiinnostava, hieman rehellisesti sanottuna jopa vastenmielinen hankinta. Pelkästään jo nimen alussa oleva ”Zombie” kertoo, että ihan minun tyyppisestä leffasta ei ehkä ole kyse, eikä ollut.

Sen lisäksi että leffan zombiet eivät oikein nappaa, niin kaiken lisäksi leffa oli aivan äärettömän tylsä ja huono. Woody Harrelson ei ole koskaan ollut suosikki näyttelijäni, vaikka herralta on myös muutama hyväkin leffa tullut. Tämä leffa kuitenkaan ei ollut hyvä saati sitten hausta, toisaalta mitä tämän sitten pitikään olla, komedia (?), niin jotenkin en nyt vaan oikein saanut koko leffasta mitään otetta. Viimeisen lähes vartin kirjaimellisesti nukuin, enkä usko että siinäkään ajassa jäin todellakaan mistään paitsi. Ei jatkoon!

No, mutta mitenkäs sitten ne äänet. Ensimmäinen havainto oli se, että leffan äänet piti laittaa aika hiljaiselle. Normaalisti kun olen nyt leffoja katsellut, niin äänet ovat tällä kalibroinnilla olleet jossain 70db molemmin puolin. Nyt leffan alussa äänet lähtivät liikkeelle alle kuudesta kymmenestä ja lopulta taidettiin olla aavistuksen yli. Joka tapauksessa volyymia ei tarvittu yhtä paljon kuin muissa leffoissa. Leffan alussa oli kertojan ääni, joka itseasiassa kuulosti erittäin hyvältä, ja jotenkin paljon selkeämmältä ja laadukkaammalta kuin monessa muussa leffassa. Puhe oli myös erittäin kovalla, joten tämän vuoksi äänet pitikin laittaa kohtuu alas. Olisiko sitten leffan muut äänet vaatineet lisää volyymiä, ei välttämättä.

Leffa ei ollut kuitenkaan niin dynaaminen ja erilainen kuin odotin. Toki leffa oli mitä oli, mutta kyllähän tässäkin räjähteli ja ammuttiin. Mikään ei kuitenkaan vakuuttanut puheen lisäksi. En usko että olisin suurtakaan muutosta huomannut, vaikka äänet olisivatkin olleet normaalit DTS:X äänet. Mikä taas oli mielenkiintoista, Tällä kertaa Arcam sääti kaikkien kanavien crossoverin 70hz:iin, jälleen automaattisesti. Olikohan tällä sitten tarkoitus hakea sitä matalempaa fiilistä ympäri huonetta (IMAX:issähän ei ole LFE:tä lainkaan) vai mitä, mutta edelleen outoa, että Arcam säätää tätä automaattisesti näin.

Toinen mielenkiintoinen asia mikä liittyi puolestaan kuvaan oli se, että luulin jotenkin että IMAX enhanced tarkoittaa automaattisesti 16:9 kuvaa, eli mustia raitoja ei kuvassa ole. No ainakin tässä leffassa ne olivat, ja lähinnä jäin vaan miettimään, että mitä minä nyt sitten tästä leffasta sain lisää hankkimalla IMAX Enhanced levyn. Vastaus on aika lailla ei mitään. Seuraavana IMAX leffana aion katsoa sitten Jumanjin, josta odotukset ovatkin sitten hieman eri luokkaa jo lähtökohtaisesti. Sokeriksi pohjalle jätän sitten Bad Boys for Life leffan, ja jos tämänkään jälkeen fiilikset IMAX:in suhteen eivät ole muuttuneet, unohda koko jutun ja odotan parempia aikoja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s