Kukaan ei tiedä että olen täällä

Perjantai-iltaan piti taas hakea jotain rauhallisempaa ja hiljaisemmilla äänillä katseltavaa , joten suuntasin pitkästä aikaa taas Netflixin tarjonnan pariin. Netflixiin olikin tullut taas muutama hyvin mielenkiintoinen leffa katsottavaksi, mutta tänään aloitettiin lyhyellä noin puolitoista tuntia kestävällä Kukaan ei tiedä että olen täällä-nimisellä chileläisellä (Australia?) leffalla. Leffa vaikutti mielenkiintoiselta, ja sellainen se todellakin oli. Oli itse asiassa niin hyvä leffa, että tämä kaipaa maininnan Top-listalle.

Leffa kertoo lahjakkaasta laulajasta, joka jo nuorena omisti upean äänen, jota hänen isänsä halusi myydä levy-yhtiölle. Levy-yhtiö olikin hyvinkin kiinnostunut, mutta vain hänen äänestään, ei ulkonäöstä. Nemo ääni siis annettiinkin ”hyvän näköiselle” nuorelle miehelle, joka teki laulusta hitin. Nemo joutui katsomaan sivusta kun hänen äänellään ja laulullaan nostettiin toinen nuori suosioon, jota hän on salaisesti haaveillut. Jotenkin tuttu tarina, ainakin huhuissa tällaista on tapahtunut oikeassakin elämässä, tosin valkokankaalla vastaavaa en ole ennen kohdannut. Nemo ei lopulta tilannetta kestä, ja hyökkää Angelon kimppuun kohtalokkain seurauksin. Tapahtumien johdosta Nemo hautautuu enonsa saarelle, täysin eristyksiin muusta maailmasta.

Leffan juoni on todella mielenkiintoinen ja koskettava. Jokainen katsoja varmasti tuntee syvää sympatiaa Nemoa kohtaan, ja maailmassa jossa nykyään elämme, elokuva osuu suoraan keskustelun ytimeen. Ymmärrän aiheen täysin, kauneus ja seksi myy edelleen musiikkibisneksessä enemmän kuin pelkkä kaunis ääni, mutta onneksi esimerkiksi erilaiset laulukilpailut ovat vihdoin antaneet tilaa myös todellisille talenteille. Kun tällainen tähti äänensä kanssa tuodaan suoraan suuren yleisön eteen, iso yleisö pystyy rakastumaan henkilöön ilman levy-yhtiöiden ja muiden tahojen sensuuria. Leffa loppuu katsojan kannalta hieman liian aikaisin (loppuu siis täysin oikeaan aikaan ja loppu on kaunis), mutta kyllä katsoja varmasti jää miettimään mitä seuraavaksi tapahtuu. Tästähän saisi hyvin aikaan vaikka kokonaisen kakkososan, jonka aivan varmasti ainakin minä haluaisin nähdä. Mitä tapahtuu Nemolle seuraavaksi? Miten lähetys jatkui, ja mitä tapahtui Angelolle? Mitä tapahtuu Nemon ja Franciscan suhteelle?

Todella hyvä leffa, joka antaa paljon ajattelemisen aihetta meille kaikille. Leffa on hyvin tehty ja näyttelijät Jorge Garcia etunenässä onnistuvat rooleissaan loistavasti. Vaikka leffaa tulikin katsottua hiljaisilla äänillä, niin myös leffan äänet tuntuivat varsin laadukkailta ja äänet oli pännätty varsin hyvin. Ainoa miinus leffa-iltaan tulee jälleen Netflixin suuntaan, joka ei vieläkään ole saanut korjattua tekstitystä kuvan päälle, niin että näistä ärsyttävistä black bareista voisi päästä eroon! Ehkä jonain päivänä.

Advertisement

Yksi vastaus artikkeliiin “Kukaan ei tiedä että olen täällä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s