The House with A Clock in its Walls

Onpahan tätä leffaa sitten jo odotettukin, eli tänään vihdoin pääsin The House with a Clock in its Walls leffan, tai pitäisikö sanoa leffojen pariin. Leffaa olen metsästänyt pitkään ja kun sen vihdoin sain, jouduin toteamaan, että ostamassani versiossa ei ollutkaan lainkaan Atmos-raitaa, vaikka nimenomaan tuon raidan takia kyseisen leffan halusinkin hankkia. Löysin kuitenkin Ebaystä toisen version kohtuullisen edullisesti, pelkän levyn ilman kansia, joten päätin sitten päivittää kansien sisään sen ns. oikean version leffasta. Tästä kuitenkin tuli myös mieleen ajatus, että samalla voisi sitten tehdä pienen vertailun, eli katsoa leffan molemmat versiot peräkkäin, ja näin ollen vertailla mikä voima Atmoksella tavalliseen 7.1 raitaan verrattuna on. Tänään siis vihdoin tuo Atmos versio saapui perille, ja ensimmäisenä katseluun luonnollisesti tuo DTS HD 7.1 versio.

Moni on todennut, että tämä 7.1 versiokin on loistava, eivätkä muuten olleen väärässä. Ihan huikea leffakokemus äänien puolesta, leffassa tapahtui jatkuvasti, mutta nyt leikittiin jälleen sijainneilla, eli korville erittäin ystävällinen leffa. Tästäkin huolimatta myös dynaamisuutta löytyi, etenkin ”suuren kellon” kumahdukset olivat aika kivaa kuunneltavaa. Muutenkin kaikki kaiuttimet olivat erittäin aktiivisina, itse kun luonnollisesti tätäkin leffaa katsoin Dolby Surroundina, eli äänet olivat skaalattuina myös ylös.

Yläkaiuttimista puheenollen, nyt alan olla jo hieman huolissani. Tuo Atmos-kaiuttimien crossover 50hz:ssä nimittäin ei ollutkaan aivan sattumaa, vaan Arcam oli vaihtanut tuon asetuksen jälleen, ja hetken jo luulin, että tuo taka Atmos tosiaan on rikki. Rikki se muuten myös saattaa olla, ja jos ei ole, niin kohta menee. En tajua miksi tuo tapahtuu, mutta asian kanssa pitää nyt olla joka tapauksessa todella varovainen, ja taidan ottaa asiasta yhteyttä myös Arcamiin. Käsittämätön bugi, joka aiheuttaa nyt aika ikävästi isommankin vaurion uhan.

Leffa oli muutenkin paljon parempi kuin osasin edes toivoa. Tämän leffan itseasiassa katsoo erittäin mielellään uudelleenkin, sen verran hauska ja laadukas leffa oli kyseessä. Leffa on vuodelta 2018, mutta tuo mieleen monta vastaavan tyyppistä Scifi-kauhu-komediaa historiasta, vähän niin kuin Goonies, mutta tämä mielestäni paljon parempi leffa. Leffan laatu ja tuoreus näkyi toki myös kuvanlaadussa, joka olikin jälleen erittäin nautittavaa katsottavaa. Lisäksi kun kaikki kärkinäyttelijät olivat erittäin osaavia ja iloista seurattavaa, niin kokonaisuus muodostui erittäin hyväksi.

Myös juoni oli jotakuinkin hyvä, vaikka nyt ei toki taas minun makuuni mikään klassikko. Odotan kuitenkin innolla huomista, jolloin toivottavasti heti ehtii sadepäivän kunniaksi leffaa katsomaan uudelleen. Odotukset Atmos-raidalle ovat kyllä harvinaisen kovat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s