Gladiator – Extended Cut

Tulipa sitten päädyttyä illassa vielä uudelleen tuon Gladiaattorin pariin, eli eilen pohdin sitä että mitähän eroa on Theatrical ja Extented versioilla, tänään pohdin, että jos meinaan tuon vertailun tehdä, niin se olisi hyvä tehdä heti. Nyt on siis lähes kolme tuntia katsottu Extented versiota, joka oli siis noin 25 minuuttia pidempi kuin teatteriversio. Leffan alussa ohjaaja Ridley Scott ottaa puheenvuoron ja toteaa, että leffassa nähty version The versio, eli niin sanottu Directors Cut versio. Yleensä tuo taitaa olla toisin päin, eli teatteriin on jouduttu leffaa erinäisistä syistä lyhentämään, mutta nyt ohjaaja oli tehnyt mielestänsä parhaan version kaikkien nähtäville.

Olen tästä samaa mieltä, theatrical versio oli mielestäni parempi, ja vaikka leffasta muutamia uusia kohtauksia pongasinkin, niin mitään varsinaista uutta tai mielenkiintoista en tänään leffakokemukseeni saanut. Leffa oli lyhyemmäksi leikattuna mielestäni ehjempi kokonaisuus, ja toisaalta myös aavistuksen salaperäisempi, eli koko tarinaa ei annettu siinä aivan niin avattuna mikä oli ehdottomasti hyvä asia. Hieman lyhyempi kestokaan ei haitannut yhtään asiaa.

Muuten leffa meni jälleen todella sujuvasti, hyvää leffaa vaan voi katsoa uudelleen ja uudelleen. Nautin leffasta edelleen paljon, vaikka toki fiilis ja tunnelma ei aivan niin hyvä ollutkaan kuin eilen. Täytyy myös toki ottaa huomioon, että tänään leffan äänet eivät aivan yhtä kovalla, joka vaikutti oleellisesti tunnelmaan. Tämä on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen aihe, jota pitää jatkossakin tutkiskella. Jatkossa kuitenkin pääasiassa aijon edelleen luottaa teatteriversioihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s