Gladiator

Tänään sitten vihdoin oli Gladiator päivä, ja voi sanoa, että kyllä kannatti. Leffa on tullut nähtyä ennenkin, ehkäpä jopa useampaan kertaan, mutta pitää kyllä silti todeta, että kunnon äänet tekivät tästä leffasta jotain aivan uutta ja mullistavaa. En siis ole tätä varmasti nähnyt leffassa ennen, sen paremmin kuin leffahuoneessakaan, joten sen suhteen mentiin ensimmäistä kertaa. Kyseessä oli omaan hyllyyn hankittu UHD- levy, joten tämän osalta kerta ei varmasti jää viimeiseksi.

Leffan äänet ovat DTS:x mallia, ja pitää sanoa, että ei taas ole tullut aikoihin nautittua leffan äänistä näin paljon. Leffa luonnollisestikaan ei ole erikoistehosteita, vaan enemmänkin musiikkia ja lokaatioita. Leffan musiikki on parasta mitä leffasta voi saada, yhtään yllättäen kyseessä onkin jälleen Herra Zimmer. Lisäksi leffassa luodaan tilantuntua ja äänien sijainteja niin, että joka hetkessä tuntuu kuin istuisi itse leffan sisällä. Yläkaiuttimia käytetään jonkin paljon, ja niitä käytetään juuri silloin kuin pitää, ja juuri siihen kuin on tarkoitettu. Samoin toimii sivukaiuttimet aivan äärettömän hyvin ja tarkasti. Tämän leffan äänet ovat aivan ehdottomasti priimaa, ja nostavat koko leffan tasoa aivan merkittävästi.

Leffan kuvanlaatu oli myös erittäin hyvällä tasolla, vaikkakin muutamissa kohdissa vähän kohinaa olikin. Joka tapauksesssa UHD-versiona leffan maisemat ja taistelut pääsevät arvoiseensa ulostuloon. Leffaa oli kuvankin puolesta kiva katsella. Tuli muuten tänään myös pohdittua sellaistakin asiaa, että kun monessa leffassa on ns. pidempi ja leffateatteriversio, kumpaa niistä pitäisi katsella? Itse yleensä valitsen teatteriversion, niin tänäänkin. Olisi muuten kyllä aika kiinnostava idea katsoa tämä leffa heti uudelleen ja katsoa miten se eroaisi tästä. Director Cut yleensä kuulostaa pitkästyttävämmältä hifistelyltä, mutta joissain leffoissa se saattaisi olla hyväkin katsoa. Pitääpä tätäkin hieman tutkia lisää.

Leffa on muutenkin loistava, ja leffa, jonka voi aivan varmasti katsoa vielä useasti uudelleenkin. Joka hetkessä tiesin ja muistin mitä tulee tapahtumaan, mutta sekään ei haitannut tippaakaan. Russell Crowe tekee leffassa aivan jäätävän kovan roolisuorituksen, mutta kaikki muukin leffassa toimii loistavasti. Ei ole aivan sattumaa, että leffa saikin erilaisia palkintoja Oscarien lisäksi vaikka kuinka paljon, ja lisää tulee varmasti jatkuvasti, kun historian parhaita leffoja listaillaan.

Viime päivinä on tullut myös taas kerran pohdittua noiden tuolien kohtaloa, ja uusien tuolien tekeminen palaa mieleen aivan jatkuvasti. Tällä hetkellä niihin ei oikein ole varaa, mutta pakko oli sentään hakea rautakaupasta hieman metritavaraa ja alkaa taas suunnitella edes jotain kesän kunniaksi. Tässä mennään nyt, saa nähdä näyttävätkö nämä ikinä tuoleilta vai laitetaanko lopulta takkaan. Suunnitelmissa kuitenkin on selkänojan sähkösäätö, samoin jälkatuen, niskatuen ja ristiselän tuen. Jonkin verran siis on vielä matkaa valmiiseen jos sitä koskaan tulee, ja sitten vielä kaiken lisäksi niitä pitäisi tehdä vielä pari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s