Parasite

Hieman on tällä hetkellä niin sanotusti mixed feelings. Parasite leffaa on tullut odotettua kuin kuuta nousevaa ja tänään se sitten vihdoin Itunesiin saapui vuokrattavaksi. En oikein pysty ymmärtämään miksi siinä näin kauan kesti, ainakaan itselläni Oscarin voittaminen ei tarkoita sitä, että pitäis leffa nähdä mahdollisimman nopeasti hinnalla millä hyvänsä, eli se, että leffa laitetaan uudelleen leffateatterilevitykseen, ei ainakaan minun rahojani siirrä striimistä teatteriin. En tarkoita siis sitä, etteikö leffaa olisi voinut laittaa uudelleen teatteriin, kaikin mokomin, mutta olisi sen voinut tarjota samaan aikaan myös verkkoonkin. Ehkä ennemminkin tässä voi käydä muuten päin vastoin, että Oscarien tuoma lisämielenkiinto enemmänkin laskee.

Joka tapauksessa itse en jaksanut tänään odotella sen kauempaa, vaan leffa piti nähdä heti tänään. Aikaa ei juurikaan ollut, mutta juuri sellainen parin tunnin väli, jossa tuon leffan ehti läpi katsomaan. Ehkä sen vuoksi olo oli tänään aavistuksen levoton, eikä aivan sataprosenttista keskittymistä tänään löytänyt, mikä ei kylläkään tarkoittanut, etteikö leffa olisi pitänyt katsetta ruudussa, tämä leffa kyllä kiinnosti ja paljon.

Tiesin leffasta pääpirteet, mutta silti leffa pääsi kyllä yllättämään suuresti. Tavallaan se mitä tiesin, oli ensimmäinen puoli tuntia, sen jälkeen sitten tulikin sellaisia juonenkäänteitä, joihin en todellakaan ollut varautunut. Leffaa kuvataan jossain jopa komediana, jep, hauska ja paljon myös sitä, mutta kyllä viimeinen puolituntia silti pääsi pahasti yllättämään. Leffan alku oli jopa aavistuksen pitkästyttävä, mutta onneksi siitä mentiin nopeasti eteenpäin (rakennettiin tilanne). Leffa kuitenkin parani alusta loppuakohden kuin se kuuluisi viini, ja loppu olikin aivan huikea. Täytyy myös myöntää. että tätä leffaa kaikista juonenkäänteistä huolimatta tuli kyllä katsottua erittäin iso hymy huulilla. Loppu tosin menikin sitten suu auki!

Miksi sitten olen tätä leffaa odottanut juuri vuokralle, enkä esimerkiksi tilannut netistä oli se, että odotukset äänen suhteen tällaiseen leffaan eivät olleet kovinkaan suuret. Täytyy siis todeta, että leffa yllätti kyllä tällä kertaa erittäin suuresti. Eipä leffassa mitään erikoistehosteita muutamaan ukkosta ja matalaa LFE tunnelmointia lukuunottamatta ollutkaan, mutta se mitä oli, oli todella upeaa kaiuttimien ja tilan käyttöä. Todella hienoja kohtia, joissa ääni kuului ensin yksittäisestä kaiuttimesta ja sen jälkeen siirtyi täysin katkeamatta toiseen. Upean kuuloista Arcam jälleen kerran.

Tuleeko Parasite sitten katsottua uudelleen, tuskin ainakaan hetkeen. Oliko se parempi kuin Joker, ei mielestäni, meneekö se Top-listalle, en oikein tiedä siitäkään. Ehdottomasti loistava elokuva, mutta en tiedä onko tästä leffasta kuitenkaan sellaiseksi ikuisuus klassikoksi kuin Titanicit ja Sotamies Ryanit. Siitä muuten puheenollen, posti yllätti tänään Obvilionilla ja Sotamies Ryanilla, joten eipä ne hyvät leffat hetkeen nyt lopu. Katsokaa tämä ihmeessä, mutta itse en aivan kymppiä tästä anna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s