365 DNI

Tänään Netflixissä tuli vastaan leffa, joka todellakin herätti paljon tunteita. 365 DNI on ensinnäkin ehkä eroottisesti virittynein leffa jonka olen koskaan nähnyt, edes Fifty Shades of Gray ei vedä kyllä vertoja tämän leffan eroottisuudelle, joka oli tyylillä tehty, mutta ei todellakaan kyllä jättänyt mitään myöskään arvailujen varaan. Aktia nähtiin pitkään ja hartaasti, kuitenkin vielä jossain määrin hyvän maun rajoissa. Leffa on k-16, ja todellakin syystä.

Vaikka seksi ja erotiikka ovatkin tässä leffassa isossa roolissa, leffassa on kuitenkin todellisuudessa kyse jostain aivan muusta. Voiko rahalla saada ihan mitä tahansa? Voiko rahalla ostaa onnea? Ja ennen kaikkea, voiko rahalla ostaa toisen ihmisen? Siinäpä sitä jo riittävästi aihetta yhteen elokuvaa, mutta pakko sanoa, että nyt leffa sai kyllä todella paljon ajatuksia pyörimään päässä.

Jos sinulla on loputtomasti rahaa, olet erittäin vaikutusvaltaisessa asemassa, niin voitko sinä viedä ihmiseltä sen kaikista suurimman asian maailmassa ja saada hänet silti rehellisesti rakastumaan itseesi. Tällä suurimmalla asialla en tarkoita tässä tilanteessa edes terveyttä, vaan vapautta. Voiko ihmisen oikeasti kidnapata vasten tahtoaan. (jopa väkivaltaisesti), ja silti saada rakastumaan itseesi? Tästä leffassa on perimmiltään kyse.

En halua yleistää, enkä mustamaalata ketään, mutta tässä leffassa on paljon asioita, jotka tietynlaisten ihmisten joukossa, jos ei nyt pidä paikkaansa, niin ovat vähintäänkin erittäin isoja stereotypiota. Maailmaan mahtuu paljon naisia, jotka ovat valmiita myymään itsensä rikkaan miehen edessä lähes hinnalla millä hyvänsä. Raha ja valta on maailmassa todella merkittävässä asemassa, ja kuinka moni nainen on valmis vastustamaan kun joku tarjoaa rajattoman luottokortin, ”pientä palvelusta”, eli seksiä ja edustusta vastaan. Nyt kuitenkin kyse ei ole vain siitä, vaan ennen tätä kaunista tarjousta, sinulta on viety kaikki. Voiko rahalla siis ostaa vihan? Voiko vihan kohteeseen rakastua vain sen vuoksi, että sen jälkeen saa elämässä aivan kaiken? Voiko tuo rakkaus olla aitoa, ja voiko toiseen ihan oikeasti rakastua ilman tuota rahaa tälläisessä tapauksessa. Erittäin paljon hyviä kysymyksiä.

Leffassa käsitellään myös paljon muita hyviä ajatuksia. Voiko ensi silmäyksellä todella rakastua johonkin ihmiseen niin, että sen tietää kestävän loppu elämän? Voiko toiseen ihmiseen rakastua pakosta? Tuntevatko kaksi kaunista ihmistä aina seksuaalista vetovoimaa toisiaan kohtaan vai tarvitaanko siihen myös muuta? Onko seksuaalinen vetovoima ylipäätään fyysistä vai henkistä? Voiko seksuaalista vetovoimaa pakottaa? Jälleen paljon hyviä kysymyksiä.

Koko leffan syvin olemus naulataan tässä kuvassa! ”Häkki on kultainen, mutta olet silti vanki!”

Tämän kaiken lisäksi leffan juoni riittää viemään tämän koko tarinan aivan maaliin asti. Voisi jopa sanoa, että nyt tuli hattu temppu. Voiko rahalla sittenkään saada aivan kaikkea mitä haluaa? Onko maailma vaan yksinkertaisesti liian monimutkainen paikka siihen, että siltä voisi saada kaiken minkä haluaa. Tämä leffa jättää oikeasti todella paljon ajattelemisen varaa, suosittelen lämpimästi, ainakin kaikille yli 16-vuotiaille. Tämä leffa menee ehdottomasti top-listalle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s