Mamma Mia

Yksi leffojen tarkoitus on tuoda katsojalle iloa, ja Mamma Mia on varmasti yksi niitä todellisia hyvän mielen leffoja. Tämän leffan parissa ei voi kuin hymyillä, ja suurimpana syynä on siihen varmasti ABBA:n todella valloittava musiikki joka todellakin vie mukanaan ja saa laulamaan mukana. Eikä tosiaan taida montaa ihmistä maailmasta löytyä, joka ei yhtään ABBA:n biisiä tunnista.

Tämä leffa on siis mitä suuremmassa määrin musiikin ilotulitusta, mutta eipä tämä nyt tällaisena kevyenä romanttisena komedianakaan yhtään hassumpi ole. Juoni on selkeä, ja mikä parasta, todellakin nidottu hienosti laulujen ympärille. Laulujen sanat kantavat tarinaa eteenpäin hienosti ja kaikki sujuu jouhevasti. Myös näyttelijät kannattelevat leffaa eteenpäin, eikä ihme, kyllähän leffassa on todella laadukasta näyttelijäkaarti, kuten tällaisessa leffassa toki tuleekin olla.

Tämä leffa siis tuli hankittua Gigantista, ja nimenomaan halusin hankkia ensimmäisen ja alkuperäisen version. Vertailematta tässä sen enempää jatko-osaan, niin tämä leffa on ehdottomasti se aito ja alkuperäinen. Leffa tuli aivan tarkoituksella hankittua hyllyyn ja UHD-versiona tätä kelpaa pahempaan musiikin nälkään kuunnella useampaankin kertaan. Jotenkin on viime aikoina alkanut nauttimaan enemmän ja enemmän leffoista, joissa on hyvää musiikkia, ja tässä sitä todellakin on, koko kahden tunnin ajalle.

Puhuin myös aikaisemmin Titanicin yhteydessä, että tuon leffa extroihin varmasti pitää vielä jossain vaiheessa palata, ja sen aika tuli jo heti tänään Mamma Mian jälkeen. Ja se todellakin kannatti, ja varmasti kannattaisi monen muunkin leffan kanssa. Ekstroissa oli todella paljon mielenkiintoista taustatietoa leffa teosta ja tarinasta, ja nämä extrat nostivat Titanicin arvoa omassa mielessä vieläkin paljon korkeammalle. Leffan tekemiseen on todellakin nähty huikea määrä vaivaa, ja laittaa yli päätään leffan tekemisen aivan uuteen perspektiiviin. Me vain ostamme tai vuokraamme leffan, katsomme sitä pari tuntia ja menemme seuraavaan ymmärtämättä paljonko vaivaa ja ihmisiä on leffa takana. Tämä ei toki päde samassa määrin joka leffaan, mutta kuten documenteissä puhuttiin, Titanic on todellakin asettanut riman korkealle.

Ekstroista kävi myös hyvin selville paljon muutakin taustaa Titanicista, ja samalla paljon muistoja tuosta ajasta. Silloin tosiaan osa kävi katsomassa leffan useaan kertaan, ja siitä jopa kaverien kesken puhuttiin paljon. Itse en muista käyneeni kuin kerran, mutta DVD sitten toki tuli hankittua. Tässäkin materiaalissa tuli esiin myös se 3D versio leffasta, joka tosiaan on jostain kaivettava esiin. Lisäksi materiaaleissa oli todella paljon mielenkiintoista asiaa esimerkiksi CGI:sta, Titanic osoittautui aikamoiseksi edelläkävijäksi tehosteiden saralla, siitäkin huolimatta, että oli ilo huomata kuinka paljon oikeita näyttelijöitä, stuntteja ym. leffassa käytettiin. Näitä tosiaan pitää kyllä katsoa useamminkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s