Inception

Christopher Nolanin Inception vuodelta 2010 kuului CDON.comin pakettiin, ja kuului leffoista siihen joukkoon, joista oli aavistuksen epävarma. Tiesin kyllä, että kyseessä on hyvä leffa ja olen sen siis aikaisemminkin nähnyt, mutta jotenkin ei ollut sellaista kuvaa kuitenkaan jäänyt, että tämä leffa on pakko hankkia. Ei sitä fiilistä ehkä ole nytkään, mutta kyllähän kyseessä on erittäin hyvä elokuva, joka varmasti tulee joskus katsottua vielä uudelleenkin.

Leffa on saanut neljä Oscaria eikä suotta. Vaikka eletään aikaa ennen Atmosta, eikä Nolan muutenkaan tuosta keksinnöstä taida olla ollut kovinkaan kiinnostunut muutenkaan, niin leffan äänet ovat todella loistavat. Atmoksen suurena fanina pitää sanoa, että sinne ei mielestäni päästä, vaikkakin tämä leffa etenkin restoroituna olisi ollut aivan mahtava aihio Atmokselle. Etenkin tuo mahtava kahvilakohtaus olisi ollut todella mielenkiintoinen kuulla Atmoksena. Tänään itselläni käytössä DTS äänet, joten siihen lisänä Neural:x toimi loistavasti.

Äänellisesti siistein kohta leffassa oli ehdottomasti kun kujalla jotain lämähti tuulilasiin. En ole mitään vastaavaa koskaan ennen kuullut, mutta ääni kuulosti niin aidolta, että luulin jotain tulevan ruudusta läpi. Muitakin siistejä kohtauksia leffassa toki oli, ja kaikkia kaiuttimia käytettiin hienosti avuksi, unohtamatta hienoja hetkiä, jolloin ääntä liikuteltiin tilassa. Pitää kuitenkin sanoa, että ehdottomasti yksi parhaita 5.1 leffoja mitä on tullut nähtyä.

Leffa itsessään ei taas ollut aivan sitä ominta minua, mutta varsin maltillisesti kuitenkin mentiin Sci-fin maailmaan. Leffa on rakennettu todella hienosti ja ennen kaikkea erittäin pitkä ja perusteellinen loppu on mainio. Leffa on pitkä, ei aivan niin leppoisa kuin kolme tuntinen Heat, mutta kyllähän tässäkin leffassa kaksi ja puoli tuntia meni aika nopeasti. Näyttelijäkaarti on erittäin laadukasta, Leonardo DiCaprio tietysti leffan tähtenä, mutta etenkin tykkään Ellen Pagen esittämästä Ariadnesta. Ai niin, ja musiikista vastaa tietysti Hanz Zimmer, jonka musiikit tässä leffassa eivät aivan yhtä mieleenpainuvia ole itselleni kuin muutamassa muussa leffassa, mutta upeastihan ne tässäkin leffaa ryhdittää eteenpäin.

Ei taida missään muussa leffassa auton putoaminen kaiteelta kestää yhtä kauan, mutta iso osa juonta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s