7 Days in Entebbe

Iltapäivän iloksi tänään hieman lisää odottavien listalle jämähtäneitä leffoja, ja 7 Day in Entebbe-leffa on tainnut siellä odotella kaikista leffoista pisimpää. Leffa perustuu tosi tapahtumiin, mutta ei ollut aivan sitä mitä odotin. Leffa kertoo lentokoneen kaappauksesta, jossa Israelin hallintoa yritetään kiristää taistelussa Palestiinalaisten kanssa. Leffassa on jonkin verran autenttista materiaalia napahtumista, mutta historiaa asian taustalla ei suuremmin avata. Toisaalta, tapahtuman jälkiseurauksia ja nykyistä tilannetta avataan lopussa jonkin verran, aivan kuten tällaisissa leffoissa on yleensä tapana.

Leffa oli aavistuksen pettymys, se oli hyvin tasapaksu ja jotenkin jänniitteetön, vaikka muodollisesti jännitettä olikin paljon. Hahmot jotenkin eivät olleet hirveä uskottavia, olivatko ne sitten todellisuudessakaan niin paha sanoa, ainakaan tässä leffassa he eivät kovinkaan uhkaavilta vaikuttaneet. Leffa ei ollut hirveän pitkä, mutta silti jotain puuttui. Edes leffan äänet eivät olleet kovinkaan vakuuttavat, toisaalta eipä siihen ihan hirveästi ollut mahdollisuuttakaan.

Onneksi nykypäivänä nämä kaappaukset ovat huomattavasti vähentyneet, luonnollisesti etenkin 9/11 tapahtumien jälkeen. Nyt Koronan vuoksi koko lentoliikenne on lähes pysähtynyt, mutta sitä ennen turvatoimet kentillä ovat ottaneet todella suuria harppauksia eteenpäin, ja esimerkiksi tässä nähtyjen aseiden kuljettaminen lentokoneeseen pitäisi olla täysin mahdotonta. Lentämisen sinällään koen nykypäivänä aika turvalliseksi tavaksi matkustaa, mutta kyllähän historiassa on ilmassa tapahtunut vaikka mitä. Tämäkin leffa tarjosin jälleen paljon mielenkiintoista faktaa siitä, mitä historiassa on tapahtunut, itselleni nämäkin tapahtumat kuitenkin olivat täysin uusia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s