Forrest Gump

Forrest Gump leffa oli siinä mielessä ehkä vähän poikkeuksellinen hankinta, että vaikka kyseessä siis oli UHD-levy, niin tiedossa oli, että tämä leffa ei äänellisesti tule antamaan kovinkaan paljon. Leffa on vuodelta 1994 ja monessa asiassa sen kyllä huomaa. Mutta ennen kaikkea sen huomaa siitä, että loistava Tom Hanks todellakin näyttää aivan sairaan nuorelta. Leffa on äärettömän mielenkiintoisesti tehty, siinä käydään hyvin mielenkiintoisella tavalla läpi pitkä lista maailman historian merkittäviä tapahtua, jotka kuitenkin ovat leffassa vain sivujuonne. Todellinen juoni on hidasälyisen Forrest Gumpin tarina nuoresta miehestä, joka sympaattisena ihmisenä tuntuu olevan aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Leffassa itse Forrest Gump istuu lähes koko elokuvan ajan paikallaan bussipysäkillä ja kertoo tarinaansa ihmisille, jotka sattumalta sattuvat viereen istumaan.

Leffa on todella hyvä ja varmasti yksi parhaita elokuvia mitä koskaan on tehty, mutta se mikä itseni hieman yllätti, oli se, että vaikka leffaa en ole vuosiin nähnyt, aika on sen verran ajanut jo leffan ohi, että itselleni leffan uudelleen katsominen oli hieman pitkästyttävää, etenkin sen vuoksi, että koko ajan tiesi tarkkaan mitä tuleman pitää. Leffa on myös kohtuullisen pitkä, lähes kaksi ja puoli tuntia. Tom Hanks on loistava, mutta yhtään huonommaksi ei jää Jennykään. Sally Field Forrestin äitinä on äärettömän sympaattinen hahmo seuratessaan poikansa elämää ylpeänä läpi koko elämänsä.

Run Forrest Run, elokuvahistorian yksi tunnetuimmista lauseista?

Leffan kuvanlaatu on luonnollisesti hyvä ja koska äänetkin on Atmoksen myötä tuotu tähän päivään, ei leffasta sinällään huomaa, että se on hyvinkin vanha. Etenkin nuorille, jotka eivät ole tätä leffaa koskaan nähneet, suosittelen aivan ehdottomasti katsomaan, onhan kyseessä kuuden Oscarinkin voittajana kuitenkin sen tasoinen klassikko elokuva. Instan puolella teettämäni äänestyksen perusteella hyvin moni jakaa mielipiteeni, yksi parhaista elokuvista koskaan. Top-listalle tätä leffaa en kuitenkaan tällä kertaa laita, lähinnä yllä mainituista syistä. Huikea leffa, joka itselleni ei tänä päivänä tippunut enää aivan yhtä kovasti kuin joskus aikanaan.

Tästä kohtauksesta tuli kummasti mieleen Hacksaw Ridge leffa.

Olisi muuten hyvin mielenkiintoista jos tästä leffasta tehtäisiin uusi versio vuonna 2020. Mitkäköhän maailman historian tapahtumat Forrest nyt olisi päässyt käymään läpi? Kuinka kantaa ottava leffa olisi, nythän se ei sitä varsinaisesti mielestäni ollut. Voisiko Tom Hanks toimia edelleen Forrestina, mielestäni ehdottomasti. Mielenkiintoinen ajatus joka tuskin koskaan tulee näkemään päivänvaloa.

Leffan äänet olivat ihan ok, tässäkin vanhassa leffassa (vaikkakin restoroitu), jotenkin leffan äänet olivat jotenkin kovin etupainotteiset, eikä oikein tullut fiilistä, että olisi istunut leffan sisällä. Leffa oli rauhallinen, mutta sitten välissä tuli muutamia effektipurkauksia kuten sotaa ja jenkkifutisottelua. Atmos itsessään ei tuonut leffaan mitään uutta, enkä sitä suoraan sanottuna kovasti edes odottanut. Leffan aikana piti kuitenkin vähän testailla, eli lueskelin mielenkiinnolla SVS:n sivuilta suosituksia siitä että PB16 ja Klipsien RP-280F:ien kanssa crossover tuli säätää niinkin alas kuin 50hz:iin. Jep, Klipeschit pääsevät kyllä aika alas, mutta onko siinä silti mitään järkeä tai hyötyä. Testailut jäivät tällä erää aika lyhyt aikaiseksi, ja tässä leffassa ainakaan en tuosta oikein mitään hyötyä saanut. Ehkä testailen joskus myöhemmin lisää. Tai sitten en, eikö näille isoille subbareille kuitenkin kannata antaa mahdollisimman paljon vastuuta matalasta päästä ja sitä kautta antaa Klipsheille lisää voimaa muuhun tehtävään.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s