Betonihuuma

Vaihteeksi taas Netflixiin tsekkaamaan mitä uutta on tullut ja onhan sitä, ja kaiken lisäksi vielä aika mielenkiintoisia leffoja, joissa kruununa vielä Atmos-äänetkin. Ensimmäiseksi kuitenkin vuoroon pääsi Betonihuuma-niminen leffa, jota katselin jo viime viikollakin. Tosi tarinaan perustuva saksalainen leffa, jossa pari fiksua hölmöläistä alkaa tekemään Berliinissä massiivisia kauppoja ilman rahaa. No sen tietää, miten nämä tarinat yleensä päättyvät.

Leffa oli kuitenkin jopa vieläkin parempi kuin mitä osasin odottaa. En ole aivan varma kuinka hyvä tai aito David Kross oli roolissaan, mutta kaikkien muiden oleellisten henkilöiden roolit sopivat leffaan loistavasti. Juoni, jos sellaisesta nyt taas voidaan tositarinaan perustuvassa leffassa puhua, oli todella mielenkiintoinen ja toimi varsin hyvin. Leffa oli todella uskottavasti tehty, vaikka se nyt ei kestänytkään kuin puolitoista tuntia, niin mielestäni kasaan oli saatu varsin hyvä ja selkeä paketti. Sikäli siis hankala arvioida mitä kaikkea todellisuudessa on tapahtunut, mutta ainakin tässä leffassa kerrottu toimi.

Parasta antia leffassa kuitenkin ehdottomasti oli aivan mahtavat äänet. Jälleen kerran piti vaihtaa alkuperäinen ääniraita päälle, jotta sain leffaan Atmos-raidan päälle, mutta sen jälkeen leffan äänet olivatkin sitten aivan priimaa. Tässä leffassa ei siis mässäilty erikoiseffekteillä, laukauksilla tai pommeilla, vaan kaikki äänet olivat lähinnä puhetta ja musiikkia. Se musiikki sitten olikin jotain aivan jäätävän upeaa, kaikkia kaiuttimia käytettiin aivan älyttömän hyvin hyväksi, ja tässä jos missä leffassa todellakin istuit keskellä leffaa. Hehkutetaan nyt vielä vähän lisää, eli se mikä tässä oli niin mageaa oli nimenomaan se, miten musiikissa ja tunnelman luomisessa käytettiin Atmosta niin, että ääni vaelteli kaiuttimesta toiseen. Ääni oli erittäin dynaamista tuli se sitten mistä päin huonetta tahansa, ja mikä parasta, ääni tuli jostain, samalla niin tarkasti, mutta samalla niin hienosti, että kaiuttimien paikkoja ei pystynyt tunnistamaan. En muuten kadu tippaakaan valintaani Klipschin Bipoleista, toimii!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s