Rocketman

Elton Johnista kertova elokuva Rocketman leffa on on pitkään ollut mietinnässä, mutta ottanut aikansa ennen kuin se tuli katsottavaksi. Tämäkin leffa tuli hankittua CDON:n kymmenen UHD-leffan paketissa ja odotukset olivat leffan suhteen todella korkealla. Elton John on toki legenda, mutta toisaalta itselle aika kaukainen sellainen. Muutamat kappaleet tietysti hyvin tiedossa ja muutenkin herraa tullut siellä täällä nähtyä, mutta varsinaisesti miehen elämä ei ole ollut mitenkään hallussa.

Johtuen ehkä osittain juuri siitä, leffa on pienoinen pettymys. Odotin jotain hieman iloisempaa tarinaa, jossa kerrottaisiin herran valtavasta menestyksestä, ja siitä kuinka kovalla työllä ja positivisella menolla hieno mies on uransa luonut. No ehkä tässä ongelmaksi muodostuu juuri se, että miehen uran alku ei nyt ihan ollut sitä mitä olin odottanut. Elton John on omaan suuhun kuulostanut aina niin kovin ”akateemiselta” tyypiltä, ja huumeet, alkoholi ja sekoilu ei ole kuulunut siihen kuvaan, jonka minä olen herrasta saanut. Ehkä johtuen osittain siitä, että suurimman osan omasta elämästäni herra on ollut kuivilla. Toki leffan pitää olla tässä tapauksessa todellinen, mutta olen hieman silti pettynyt siitä mitä näin, puhtoinen kuva herrasta ehkä nyt siltä osin hieman muuttui.

En muutenkaan aivan täysin tykännyt leffasta. En sano sitä pettymykseksi, mutta jotenkin siltikin jäi jotenkin kovin negatiivinen fiilis. En oikein ymmärrä, että miksi tämä kohtalo pitää olla niin monella huippu artistilla takana, onko julkisuuden kestäminen tosiaan mahdotonta ilman? Vaatiiko ultimaattiselle huipulle pääseminen myös niin paljon hullutta, että sinne ei ns. normaali ihminen pääse? Miksi alkoholismi, huumeet ja huono lapsuus on niin monen artistit taustalla? Vai onko kaikki vain elokuvien tuomaa illuusiota, hyvistä tyypeistä ei saa niin mielenkiintoisia leffoja? Niin tai näin, leffa oli mielestäni liian negatiivinen ja jotenkin masentava.

Leffan äänille tietysti oli myös kovat odotukset, onhan musiikkileffat usein aika siistejä, niin on tätäkin kehuttu. Olihan musiikki ehdottomasti tämän leffan parasta antia ja todella upeaa kuunneltavaa, silti olisi toivonut jotenkin enemmän konsertti pätkiä ja ns. tuttua musiikkia. Nyt kerrottiin enemmänkin muutaman yksittäisen hitin synnystä ja niiden vaikutuksista miehen elämään. Taiteellista varmasti, mutta ei aivan sitä mitä tänään halusin kuulla. Ihan kiva leffa ja taas paljon uutta tietoa elämästä, ei nyt kuitenkaan aivan uponnut minuun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s