Bloodshot – Toinen otto

Eilen tuli jälleen sen verran tylsää karanteenissa, että piti alkaa säätämään taas subbarien kanssa oikein urakalla. Kaikki alkoi siitä, että ajattelin ottaa autotallista vanhan itsetehdyn pienen subbarin ja tehdä sillä pikkaisen huonetestejä. Tulokset olivat sen verran mielenkiintoisia, että hommahan sitten lähti oikein kunnolla käsistä. Subbareiden paikkoja tuli vaihdeltua oikein urakalla. Molemmat edessä monessa eri paikassa, molemmat edessä monessa suunnassa, takana parissa paikassa, vähän edenpänä seinästä, kolmea yhtäaikaa jne. Mutta mitä tästä kaikesta sitten taas jäi käteen?

Tällä kertaa pitää sanoa, että käteen jäi itseasiassa jopa yllättävän paljon. Ensinnäkin, subbarin sijainnilla saattaa jopa kymmenen sentin välillä olla aivan valtava merkitys. Tästä kuva esimerkkinä. Toisekseen, tässä huoneessa yllättäen tällä kertaa löysin ehdottomasti parhaan paikan etusubbarille poikittain, eli subbarin elementti kohti sivu seinää. Tämä sinällään on muutekin hyvä juttu, subbari nimittäin on eteenpäin paljon pidempi kuin sivuttaissuunnassa, mahtuu siis etuseinään paremmin.

Näin valtava merkitys oli subbarin siirtämisellä edessä 10 senttiä.

Takana sitten vastaavasti nostin subbarin paikkaa takan sivutasolle, noin 20 senttiä irti maasta. Nyt subbari on suoraan pääkuuntelupaikan takana, ei aivan keskellä. Tässä vastaavasti käyrien lisäksi hyötyä on se, että tuossa paikassa se vie vähiten tilaa huoneesta, ja näin ollen monta muuta asiaa menee huoneessa paremmin kohdilleen. Kokonaisuudessaan nämä muutokset siis tarkoittivat sitä, että edestä sain paljon lisää äänepainetta tasolla 50-120hz ja takana jonkin verran tasaisemman vasteen. Etenkin tuon tasapainon toivon tuovan paljon lisää hyvää huoneeseen, ei varmasti ole paras mahdollinen asia jos etusubbarin joutuun vaimentamaan 20hz:ssä ja lisäämään sen jälkeen 8db saadakseen sen yhtä kovalle kuin takana.

Tämän jälkeen sitten perinteisen Diracit jne, jonka jälkeen pikainen testi Atmos levyllä. Huone kuulostaa hyvältä, paremmalta kuin ennen, en vielä osaa sanoa. Päätin kuitenkin laittaa tänään huoneen todelliseen testiin ja katsoa tuon vuokratun Bloodshotin vielä uudelleen. Ajatukset ovat edelleen hyvin samat. Huone toimii hyvin, mutta aivan parhaita effektejä tämä leffa ei anna. Hyvät, mutta ei niin hyvät, että olisin voinut sanoa, että nyt subbarit kuulostavat paremmilta. Leffasta tykkäsin edelleen, toki tämän leffan kohdalla toinen katselukerta vei hieman makua leffasta, ehdottomasti parempi leffa, jos ei tiedä mitä on tulossa.

Eilen myös sattui sellainen juttu, että CDON:comiin oli tullut kevät Black Friday, jossa UHD-levyjä oli taas kiva satsi hintaan 10kpl 100 euroa. Leffoja olisi voinut tilata enemmänkin, mutta tuon yhden päätin hankkia. Muutamia sellaisia leffoja, jotka ovat olleet pitkään hankintalistalla, joten tällä kertaa valinta oli jopa paljon helpompi kuin viimeksi syksyllä. Näistä lisää kun ne saapuvat, mutta tilanpuutteeseen piti jo alkaa valmistautua etukäteen, eli ajattelin aikanikuluksi nikkaroida huoneeseen uuden hyllyn levyille. Lopputuloksen näkee sitten huomenna, mutta tässä hieman esimakua tulevasta.

Eiköhän tähän muutaman levyn saa mahtumaan. Maalia pintaan ja huomenna nähdään hylly paikoillaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s