In the Heart of the Sea

Löysin In the Heart of the Sea leffan eilen Torista, ja tänään aamulla se sitten jo tipahtikin postilaatikosta, ja luonnollisesti siis UHD-levystä kyse. En ollut lainkaan varma olenko leffaa aikaisemmin nähnyt, mutta tämä hankinta meni puhtaasti äänien piikkiin. Leffan olin sitten nähnyt ennenkin, mutta en siitä kyllä ihan hirveästi muistanut. Sikäli hankinta kuitenkin meni täysin nappiin, että leffa on varsin hyvä, ja ennen kaikkea ne äänet, loistavat.

Leffa on vuodelta 2015 ja perustuu ainakin väljästi ilmeisesti todellisuuteen. Tapahtumat ovat tosin vuodelta 1820, joten niistä on aikaa todella kauan, ja tarina saattanut muuttua historiassa paljonkin. Leffa on hyvin tehty, ja tämä tarinan muotoinen kerronta toimii hyvin, ja tasapainottaa elokuvaa mukavasti. Kaksi tuntia pelkkää meren ulvontaa ja mäiskettä olisi korville kovaa kuunneltavaa, nyt sitä tasapainotetaan hyvin. Sen sijaan tuo meren ulvonta ja valaiden pärskintä kuulostikin sitten huoneessa paremmalta kuin aikoihin.

Leffa oli Atmos-äänillä, ja sen kyllä taas huomasi. Leffan äänet olivat erittäin esimerkilliset, ja ennen kaikkea todella tarkat ja napakat. Kaikki laivassa kuulosti enemmän kuin aidolta, oli kyse sitten mastojen natinasta ja köysien nitinästä. Jostain syystä myös meren äänet ovat aina niin vakuuttavat, oli kyse sitten valaista tai sukellusveneistä. Luonto vaan on niin pelottavan jylhä ja massiivinen, että leffoissakaan ei tarvita erikoistehosteita, vain luonnosta syntyviä oikeita ääniä. Tämä leffa oli mitä suurinta nautintoa korville alusta loppuun asti.

Myös leffan kuvaus oli varsin hienoa katsottavaa. Leffa näytti samaan aikaan arvostavan vanhalta ja uudelta. Maisemat olivat henkeä salpaavia ja koko leffa kivaa katseltavaa. Jopa DI näytti niin hyvältä, että leffan olisi voinut uskoa olla luonnossa kuvattu. Moni voi olla hyvinkin eri mieltä, itse tykkäsin. Katsokaa itse ja tehkää omat johtopäätöksenne.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s