Jack Reacher 2 – Paluu päämajaan

Mielenkiintoinen päivä leffahuoneen parissa takana. Ensinnäkin aamulla posti toi tilaamani Jack Reacher 2 eli Paluu Päämajaan leffan UHD-versiona. Tätä leffaa on odotettu, lähennä sen vuoksi, että ensimmäinen leffa oli erittäin hyvä ja äänien puolesta erittäin positiivinen yllätys. Tämän vuoksi siis piti laittaa kakkosversio tilaukseen. UHD-levyn sai Ebay:stä erittäin edullisesti ja siinä mukana myös Dolby Atmos äänet. Nyt siis samantien leffa tulille ja nauttimaan.

Jokin tässä nyt ei kuitenkaan ollut kunnossa. Jostain syystä leffan äänet olivat todella suuri pettymys. Mistään asiasta koko leffan aikana ei tunnistanut, että leffassa olisi Atmos ääniä, yläkaiuttimia ei käytetty lainkaan, tilaa ei juurikaan käytetty hyväksi ja ennen kaikkea kaikki dynaamisuus loisti poissaolollaan. Tämä asia jäi mietityttämään todella paljon. Oliko leffa tosiaan äänien puolesta näin huono, vain onko kyse nyt jostain muusta.

Olen tässä muutaman päivän asiaa muutenkin miettinyt ja pyytänyt konsultaatioapua myös nettipalstoilta. Eniten on mietityttänyt se, että vaikka subbarien käyrä on paperilla loistava, niin olenko siltikään tehnyt kaikkea oikein? Isoin kysymys oli ennen kaikkea se, että etusubbarin käyrä näytti asettaessa että 25hz kohdalla on julma korostuma, kun taas kaikki muut taajuudet ovat todella matalalla. Käyrän saa EQ:lla suoraksi, mutta tekeekö toinen subbari liikaa töitä? Onko sillä merkitystä? Pitäisikö subbarien paikkaa sittenkin muuttaa? Näitä ja monia muita asioita on tullut paljon mietittyä ja tänään tuli myös subbarit kalibroitua uudelleen. Katsotaan sitten huomenna mitä näistä syntyy vai syntyykö mitään.

Tiputin tuota 25hz korostusta etusubbarissa alas (Sininen), Jonka jälkeen nostin takasubbarin voluumia 8db ylös (musta) jolloin etusubbari (musta) ja Takasubbari (punainen) päätyivät lähemmäksi toisiaan, lopputuloksena vihreä käyrä (Delay:den jälkeen), ja lopulta EQ:n jälkeen PINKKI.

Mutta takaisin leffaan. Eipä päästy tänään itse leffankaan osalta millään ensimmäisen osan tasolle. Leffa tuntui jotenkin aavistuksen väkinäiseltä, vaikka ei tämä nyt mikään huono leffa ollutkaan. Tämä leffa on tullut nähtyä ennenkin, joten senkään puolesta ei hirveästi mitään yllätyksiä päässyt tulemaan. Jopa Tom Cruise ei tässä leffassa ollut millään ensimmäisen osan tasolla, vaan jäi hieman vaisuksi. En nyt ole aivan varma että oliko tämä leffa ostamisen arvoinen, mutta ehkäpä tämä pitää vielä jossain välissä kuitenkin katsoa uudelleen, uusilla asetuksilla, jonka jälkeen voi vertailla onko vika todellakin leffassa vai huoneessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s