Kolme Sekuntia

Katselin tänään kahtakin toimintaleffaa Ituneista ja veri veti todella kovaa nyt vihdoin näkemään taas jotain hieman parempaa toimintaa. En olisi millään halunnut maksaa leffasta tällä hetkellä viittä euroa, mutta ennen kaikkea yksi leffa houkutteli niin kovasti, että pakko se sitten lopulta oli katsoa. Kolme Sekuntia vaikutti sekä trailerin että kuvauksen perusteella erittäin mielenkiintoiselta ja laadukkaalta tekeleeltä.

Leffa alkaa oudosti. Selostuksessa kerrotaan kuinka entinen sotilas joutuu vankilaan ja tekee sen jälkeen sopimuksen FBI:n kanssa vapautumisesta palvelusta vastaan. Kuvauksesta jäi jotenkin sellainen kuva, että leffa olisi siis alkanut sodasta paluusta ja leffassa olisi kuvattu mitä ns. aikaisemmin on tapahtunut, mutta hieman yllättäen leffa alkaa vasta tilanteesta kun sopimusta ollaan jo toteuttamassa. En tarkoita, että tämä oli mitenkään huono juttu, vaan enemmänkin jotain mihin en ole ennen törmännyt. Leffassa toki tulee historiaakin jonkin verran kyllä selville, mutta pääasiassa leffa käsittelee vain nykyaikaa.

Leffa toimii. Joel Kinnaman on eleettömän loistava. Kinnamanin rooli on erittäin monipuolinen, ei kovinkaan perinteinen ”entinen sotilas rooli”, vaan enemmänkin perheestä välittävä hyvä tyyppi, jolla nyt vaan sattuu olemaan historia sodasta, ja toisaalla historia väkivallasta, oli se sitten oikeutettua tai ei, sitä tarina ei kerro. Myös Rosamund Pike ja Ana de Armas tekevät erittäin vakuuttavan roolityön leffassa. Clive Owen on Clive Owen, mutta ei mielestäni kovinkaan paljon nouse tässä leffassa esiin, vaan jää aavistuksen vaisuksi.

Leffan äänet ovat varsin maltilliset eikä mitään erityistä nouse näistä 5.1 äänistä esiin. Hyvin tasapainoinen esitys, ilman suuria highlighteja. Kuva on jälleen kerran hyvää tasoa ja kaikki kuvan suhteen toimii muutenkin hyvin. Leffa on siis kokonaisuudessa varsin hyvä ja voin kertoa nauttineeni leffasta. Leffassa ei mitään älyttömän suuria yllätyksiä synny, mutta juoni kantaa silti hyvin. Hyvä leffa, kannatti katsoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s