Code 8

Tänään oli vaihteeksi vuorossa taas hieman yliluonnollisia voimia, tällä kertaa Kanadasta. Code 8 kertoo supervoimia omaavien ihmisien elosta ja taistelusta poliiseja vastaan jossain, en oikein tiedä onko tässä nyt kyseessä tulevaisuus vai haavemaailma. Supervoimat voivat olla voimaa, sähköä, tulta, mutta oleellista on, että nämä taidot ovat jollain tavalla niin sanottuja tavallisia tupervoimia, tai siis niillä voi tehdä niin sanottuja normaaleja juttuja kuten korjailla sähköjä kuolematta. Ja luonnollisesti kun on supervoimia, on myös niitä, jotka niistä haluavat päästä hyötymään.

Rikollisjengi siis pyörittää jonkinlaista huumeliigaa ja Connor Reed eksyy näihin piireihin pyrkiessään pelastamaan kuolemansairaan äitinsä. Leffan juoni ja idea ovat ihan ok ja leffa muutenkin varsin viihdyttävä. Leffan ääniltä odotin jonkin verran etukäteen, mutta koko elokuvan ajan jouduin ihmettelemään kovin vaisua menoa. Syykin sitten tällä ainakin osittain löytyi kesken leffa kun aloin asiaa enemmän ihmettelemään. Takimmainen subbari oli kiinni? En oikein ymmärrä mistä tämä johtui, avasin SVS:s appin, ja kaikki toimi jälleen. Myös asetukset näyttivät olevan oikein, outoa. Tämä on sikäli hieman hankalaa aina visuaalisesti varmistaa, sillä molemmat subbarit ovat auto-modella ilman valoja. Tämän etenkin tärkeää etummaisen subbarin kanssa, sillä muuten se heijastaa sinistä valoa ruudulle. Toki sen sitten aina huomaa jos toinen ei ole päällä, mutta menee aina hetki miettiessä onko ongelma leffassa vai laitteissa.

Tämä itse asiassa ei ollut leffa, jota tänään piti katsella. Tarkoituksena oli tutustua Blockbuster leffapalveluun, josta tänään luin lehdestä. En tiennyt, että toimii myös Suomessa. Sieltä oli tänään tarkoitus katsella HEAT-Ajojahti elokuvaa vuodelta 1995. Loistava leffa, muistaakseni, siitähän on jo aika kauan aikaa, mutta muistan omistaneeni tuon leffan aikanaan myös VHS:ssällä. Kirjautuminen palveluun onnistui varsin helposti ja sivut olivat varsin selkeät. Leffoja oli kivasti tarjolla ja leffojen hinnatkin kohtuullisella tasolla. Tuntui, että kaikessa hinnat olivat noin kymmenen senttiä halvemmat kuin Itunesissa. Päätin kokeilla palvelua ja tilasin tuon leffan, hinta 2,90. Itunesissa tuon olisi saanut 4K-laatuisena 3,99.

MUTTA, Blockbusterin palvelusta ei saa ulos edes 5.1 ääniä!! Miten tämä on mahdollista ja miksi siitä ei mainita missään? Yritin etsiä tietoa netistä, mutta en löytänyt. Päädyin lopulta laittamaan heille asiasta viestiä, ja sainkin heiltä vastauksen juuri tätä kirjoittaessa, eli mitkään heidän leffoistaan ei tue ääniä, ei edes 5.1 tasoisia. Hyvää asiakaspalvelua tosin, jopa näin pääsiäisen pyhinäkin! Onko katsojissa tosiaan vieläkin niin paljon ihmisiä, jotka eivät striimaa edes soundbarille tai perus 5.1 järjestelmälle? Kun asiaa tarkemmin miettii, niin kyllähän aika moni ihminen varmaan edelleen Suomessakin on valmis maksamaan leffasta viisi euroa ja katsoo sen läppärin ruudulta tai pienestä telkkarista. Itse en ole yksi niistä. No, mutta vastasin heille, katsotaan saammeko heillekin myöhemmin kunnon äänet palveluun, muuten vaikuttaa palvelulta, josta voisi leffoja vuokrailla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s