Miracle in cell no. 7

Kerrotaan heti tähän alkuun, että tämä leffa menee suoraan Top-listalle, ehkäpä paras leffa, jonka olen vuonna 2020 nähnyt. MUTTA, jos nyt juokset nopeasti tätä leffaa katsomaan, niin pidä huolta, että katsot nimenomaan tämän Turkkilaisen version elokuvasta, ei Korealaista. Korealainenkin voi olla ihan hyvä, mutta Youtube trailerin perusteella ei mitään tähän Turkkilaiseen versioon verrattavaa.

Leffan lähtökohta ei ehkä kerro koko totuutta elokuvasta, mutta toki sekin on varsin mielenkiintoinen. Henkisesti lapsen tasolla oleva isä joutuu syyttömänä vankilaan, ja vankilassa ollessaan miehellä on vain yksi tarkoitus, nähdä jälleen tytärtään. Kuulostaa rankalta, mutta toisaalta kun ajatellaan missä maassa ollaan, ja kun kyseessä on täysin puolustuskyvytön ihminen, niin tragedia voi olla elämääkin suurempi. Leffan tarinaa rakennetaan todellakin mestarillisesti ja sekä Memo että Ova myyvät itsensä katsojan sydämeen todella syvälle. Näyttelijä työ molemmissa rooleissa on erittäin upea katsottavaa, etenkin Aras Bulut iynemlin roolisuoritus Memona olisi ansainnut vaikka Oscarin.

Leffa on todella koskettava, ja kun sanon todella koskettava, tarkoitan, että kyyneleet valuivat silmäkulmista useaan kertaan leffan mittaan. Leffan tarina ja tunnelma ovat niin koskettavia, että katsoja naulataan tuoliin niin ettei ylös meinaa päästä. Ja tässä vaiheessa pitää muistuttaa, että vaikka tätä leffaa jossain mainostetaan komediana, niin ainakaan tällä versiolla ei ole mitään tekemistä komedian kanssa. Tarina on itse asiassa jopa niin koskettava ja käsin kosketeltava, että piti oikein tarkistaa leffan jälkeen, että onko kyseessä todellinen tarina. Ilmeisesti ei, mutta olisi hyvinkin voinut olla. Tämä leffa kuitenkin hyvä osoitus siitä, että vaikka elämä onkin usein tarua ihmeellisempää, niin myös loistavalla käsikirjoituksella ja upealla toteutuksella voidaan saada upea elokuva aikaan.

Mutta, jatketaan leffan kehumista vielä hetki. Juuri kun leffa oli päättymässä ja kyyneleet valuivat pitkin poskia, tulee leffassa vielä Steve Jobs tyyppinen One more thing hetki. Tämä juonenkäänne yllättää minut täysin ja nostaa tämän leffan lopulliseen loistoonsa. Tapojeni mukaan en siitä kerro tässä sen enempää, mutta voin sanoa, että tätä en nähnyt tulevan. Jos leffa ei muuten kiinnosta, niin pelkästään tämän mahtavan lopun vuoksi tämä leffa kannattaa ehdottomasti katsoa. Jos tässä vaiheessa löytyy vielä kuivin silmin olevia katsojia, niin käsi ylös nyt! Isoin opetus tässä leffassa kuitenkin oli jälleen kerran se, että vaikka koko maailma ympärillä olisi kuinka rikki ja epäoikeudenmukainen, niin siitäkin huolimatta yksittäisiä ihmisiä valtavan sydämen kanssa löytyy silti joka paikasta aina.

Myös äänet leffassa olivat varsin hyvät, etenkin musiikilla tuettiin leffan tapahtumia erittäin upeasti. Muutenkin elokuvan tunnelma oli erittäin hyvä ja kokosi elokuvan juonen ja äänet upeasti yhteen. Leffan äänissä oli hyvin paljon hyviä tasoja, Arcam teki jälleen raidan kanssa loistavaa työtä. Tässäkin pitää edelleen mainita, että etukanavat todellakin ovat saaneet aivan uutta elämää, ja vaikka porttien sulkemisella taitaa olla enemmän tekemistä alapään kanssa, niin siitäkin huolimatta myös ylärekisteri kuulostaa todella kirkkaalta. Aivan kuin olisi vaihtanut koko kaiuttimet. Ja tosiaan en väitä että kaikki johtuu porttien sulkemisesta, vaan myös uusien tuolien tulolla (kuuntelupaikan sijainti) on myös paljon tekemistä asian kanssa. Etenkin tuo tuolien myötä tullut korkeus pään yläpuolelle tuntuu.

Jos nyt vielä mietit mitä seuraavaksi katsoisi, niin suosittelen kaivamaan tämän leffan Netflixistä esiin. Toki kaikilla on oma leffamakunsa, mutta itselleni tämä upposi kuin kuuma veitsi voihin. Erittäin surullinen elokuva, joka kuitenkin lopulta jätti onnen kyyneleet poskille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s