Lost Girls ja asiaa tuoleista

Pienen tauon jälkeen taas takaisin leffojen ja ennen kaikkea leffahuoneen parissa. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että asia olisi unohtunut tai että uusia ideoita ei pienen tauon aikana olisi tullut mietittyä. Kaiken tämän Corona meiningin keskellä pieni tauko arjesta kuitenkin teki todella hyvää, ja nyt on taas kiva olla takaisin kotona.

Lomalla ehti jälleen katsomaan jonkin verran Youtubea ja vastaavasti muutenkin miettimään asioita. Yksi asia, jota tuli erityisesti mietittyä oli etuseinän basso-ongelma. Ajatuksen pohjana oli lähinnä tällä kertaa se, että miten Klipsch RP-280F:ien takana olevien porttien sulkeminen vaikuttaisi ääniin ja olisiko siitä jotain haittaa. Dirac:han tällä hetkellä näyttää aika pahoja ongelmia juuri pääkaiuttimien basson toistossa, ja luulen, että ongelman saattavat johtua isosti siitä, että äänet poukkoilevat takaseinästä takaisin eteen aiheuttaen ongelmia. Voisiko tätä siis parantaa vähentämällä taaksepäin suuntautuvia ääniä? Joo, kyllä etuseinä on dumpattu, mutta siitäkin huolimatta kaiuttimet ovat niin lähellä seinää, että tällä saattaa olla vaikutusta. Porttien sulkemiseen en netistä mitään varsinaista kieltoa löytänyt, lähinnä vain kannustusta yrittämään. Tätä en ole vielä kuitenkaan ehtinyt testaamaan, sillä työn alla on ollut jotain aivan muuta.

Tuolit siinä kunnossa kun ne minulle saapuivat

Nimittäin tuolit. Tuolit ovat olleet pitkään mietinnässä ja mietinnässä on ollut ennen kaikkea se, että miten tuohon huoneeseen saisi koko perheen mahtumaan kerralla. Selvittelin tuossa ennen lomaa mitä mahtaisi maksaa todellisten tuolien ferrarin eli Valencian Tuscany tuolien tilaaminen Suomeen, ja olisiko se edes mahdollista. Ennen kaikkea kiinnosti tuo XL malli, mutta tuolien tilaaminen testaamatta on sama kuin tilaisi netistä kenkiä, eli täysin hakuammuntaa. Sain heiltä lopulta myös tarjouksen, joka oli noin 5500 dollaria yhdestä Tuscany XL parituolista ja yhdestä tavallisesta. Kuljetus olisi ollut suoraan kotiovelle, joten tilaaminen kyllä onnistuu, mutta tuohon kun lisätään vielä tulli- ja alvimaksut, niin mistään halvasta jutusta ei todellakaan ole kyse. Tilausta siis ei todellakaan päästy tekemään, ja muutenkin pari viikkoa myöhemmin kun katsoo maailman tilannetta niin hyvä niin.

Kasa purettua tavaraa tuoleista

Piti siis keksiä jotain muuta, ja vastaus löytyi tällä kertaa Facebookin Marketplacelta, tai ainakin toivon niin. Kotimatkalla kävin noutamassa Tampereelta kolmen istuttavan lentokoneen Business-luokan istuinyksikön ja sen kanssa on nyt tullut päivä puuhasteltua. Oletin ostavani tuolit, jossa on olisi kolmeen suuntaan sähköllä säädettävät mekanismit, mutta taisinkin saada jotain vielä parempaa. Sähköjä selvitellessä nimittäin tajusin, että eihän nämä tuolit olekaan sähköllä säätyvät, vaan niissä on itseasiassa kaasujousella toimivat säädöt. Tuolin selkänoja kaatuu, samalla tiltaten aavistuksen koko tuolia. Omasta napistaan nousee jalkatuki ja yllätyksekseni huomasin vielä, että kolmannesta napista toimii ilmalla toimiva ristiselän tuki. Näissä tuoleissahan on potentiaalia paljon enemmän kuin osasin edes toivoa, ja jos kaikki vielä toimii ilman sähköä niin vielä parempi. Tuolien sininen pinta ei ole aivan täysin sitä mitä ehkä toivoin, mutta pinta on itse asiassa todella laadukasta kangasta ja erittäin siistissä kunnossa, joten se on siihen jäämässä. Muuten sitten koitankin saada tuolit näyttämään hieman enemmän leffatuoleilta lentokoneen tuolien sijaan. Projektia seurataan tässä blogissa tiiviisti.

Homma etenee, mustaa kuosia jo paikoillaan

Loman aikana postiin oli saapunut myös pari yllätystä. Näiden Surround kaiuttimien siirtelystä johtuen sivuseinillä on pitkään ollut kankaassa paljon rumia reikiä, ja niiden peittämistä on tullut paljon mietittyä. On ollut kohtuullisen selvää, että niiden peittämiseen paras ratkaisu olisi pienet Dolby Atmos/DTS:X taulut. Näytä yritin paikallisen yrittäjän kanssa sumplia uniikkeja, mutta tuo projekti ei oikein ottanut tuulta alleen, johtuen lähinnä siitä, että en löytänyt mistään sopivia logoja riittävän laadukkaassa muodossa. Päädyin siis lopulta jälleen Ebayn asiakkaaksi, ja tilasin tuollaiset taulut Saksasta. Taulut ovat kieltämättä varsin hyvän näköiset ja juuri sopivat tarkoitukseensa, eli peittämään kaikki reijät kankaissa. Nehän piti tietysti sitten heti sovitella myös seinälle.

Dolby Atmos taulu peittämässä seinässä olevia reikiä
Vasemman puolen surroundien reikiä peittää DTS:X taulu

Pitkän tauon jälkeen kova palo oli myös takaisin leffojen pariin, vaikkakaan mitään tiettyä ei ollut nyt mielessä ja ajankohtakin venyi iltaan. Leffaksi valikoitui Netflixin Lost Girls, tosi tapahtumiin perustuva elokuva, joka kertoo tarinan Long Islandilla tapahtuneista, edelleen selvittämättömistä sarjamurhista. Leffa oli varsin mielenkiintoinen, vaikkakin lopulta jäi jotenkin aavistuksen pinnalliseksi. Syyllistä ei luonnollisestikaan saatu kiinni, vaikkakin syyllisestä annettiin hyvinkin vahvoja veikkauksia, tai voisiko jopa sanoa syytteitä. Elokuva alkoi hyvinkin elokuvamaisesti, mutta lopulta kääntyi hieman enemmän dukumentaariseksi. Leffassa oli jonkin verran todellista videomateriaalia, niin kuin näissä tosielämän tarinoissa usein on. Leffasta jäi ihan hyvä fiilis, vaikka se ei nyt mikään spektaakkeli ollutkaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s