Spencer Confidential

Pitkästä aikaa taas vaihteeksi Netflixiä ja sieltä ensimmäisenä osui silmään Mark Wahlbergin uusin eli Spencer Confidential. 4K ja Atmos, lisäksi trailerin perusteella varsin mielenkiintoista toimintaa tarjolla. Sitä leffa todellakin myös tarjosi, varsin hyvä toiminta leffa, jossa sopivasti toimintaa ja huumoria. Leffan juoni oli hyvä ja leffa muutenkin kuvaukseltaan ja toteutukseltaan mielenkiintoinen. Oli myös varsin positiivinen yllätys, että tällä kertaa Netflixin Atmos-raita toimi täysin moitteetta. Tiedä sitten onko Netflix korjannut jotain, vain auttoiko AppleTV:n ohjelmistopäivitys ennen leffan aloitusta. Joka tapauksessa on paljon mukavampi nauttia äänistä, jos etukaiuttimien ääniä ei randomisti syötetä Atmoksiin.

Leffa äänet eivät tuoneet tällä kertaa mitää järisyttävää effektiryöppyä, mutta hyvät oli leffan äänet joka tapauksessa. Leffa oli Atmos, mutta Atmos kaiuttimia ei itsessään ihan hirveästi aktivoitu. Surroundeja sen sijaan käytettiin ihan mallikkaasti, ja pitää todeta, että tuo Klipischien siirtäminen katon rajasta alemmas todellakin oli kaiken vaivan arvoista. Ensimmäinen suuri havainto oli se, että nyt sivuilta kuuluu ääniä, joita ennen ei ole edes huomannut. Korkeiden äänien torvet ovat nyt korvan korkeudella, joka todellakin tuo ison eron ääniin. Muutenkin äänimaalma muuttui kerta heitolla paljon suuremmaksi ja selkeämmäksi. Voisi ehkä sanoa, että taas askeleen aidommaksi.

Päätin samalla vaivalla tehdä kaiuttimien sijainteihin muitakin pieniä muutoksia, ja yksi niistä oli takakanavien laskeminen myös aavistuksen alemmaksi. Nyt kaikki ala kerroksen kaiuttimet ovat jota kuinkin samalla korkeudella, ja ero on valtava, etenkin kohtauksissa, jossa ääni pyörii salin puolelta toiselle, ääni ei enää hypi ylös alaisin vaan liikkuu puhtaammin tasossa. On muuten yllättävän suuri ero, kun kaiuttimien laatu on noussut, alkaa myös sijoittelun merkityksen ymmärtämään aivan toisella tavalla. Ja sijoittelusta puheenollen, viime aikoina tullut katsottua muutama hyvä video YouTubesta, joissa puhutaan Toe-In:istä, eli kaiuttimien kohdistamisesta paremmin kohti kuulijaa. Pääkaiuttimet ovat olleet jonkin verran toed in, mutta eilen käänsin ennen kalibrointia nekin kunnolla kohti pääkuuntelupaikkaa. Tässäkin asiassa ero on valtava. Ennen vasemman puolen äänet ovat jääneet aavistuksen etäisiksi, nyt ruudulla olevat tapahtumat todellakin sijoittuvat kohdilleen myös äänien osalta. Pieni ja täysin ilmainen muutos, mutta ero äänissä valtaisa.

Vaikka elokuvan äänet eivät mitään demomateriaalia olleetkaan, niin todella hyvä fiilis tästä leffasta siitä huolimatta jäi. Äänet olivat todella tarkoituksenmukaiset, ja elokuvan tapahtumiin nähden erittäin onnistuneet. Kun vielä leffakin oli varsin viihdyttävä, jäi tästä leffahetkestä todella raikas hymy kasvoille. Täytyy sanoa, että Netflix parantaa kaiken aikaa, vaikka varsinaiset Hollywoodin Blockbustersit jää tässä palvelussa näkemättä, niin ei tässä Itunesia enää niin paljon kaipaa, vaikkakin siellä toki leffatarjonta vieläkin paljon parempi. Jos pitäisi valita yksi ja hinta olisi sama, valitsisin varmasti Itunesin, mutta viisi euroa leffasta ei useinkaan innosta, kun leffaja saa Netflixin kautta kuukausimaksulla.

Takasurroundin paikka ei takan vuoksi ole täysin optimaalinen, mutta toimii silti varsin hyvin näin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s