Lion King 2019

Uusinta otos Lion Kingin maailmaan, tänään kuitenkin tavallisena 4k UHD versiona. Tämän levyn hankinta ei ollut ehkä aivan tavanomainen, olinhan juuri hankkinut levyn myös 3D-versiona. Toisaalta, halvan hinnan lisäksi toinen merkittävä syy tämän levyn uudelleen hankintaan oli siinä, että edellisessä versiossa ei lupauksista huolimatta ollut Atmos-raitaa, ja kyllähän tämän 4K-version kuvanlaatuakin on paljon kehuttu. No, saadaanpahan ainakin taas vertailu kahden eri formaatin välille, hieman samaan tapaan kuin Gemini Manin kanssa, tosin nyt molemmat vertailtavat on nähnyt nimen omaan omassa huoneessa.

Mutta mennäänpä sitten itse asiaan. Kummasta versiosta siis tykkäsin enemmän? Gemini Manin kohdalla mielipiteeni kääntyi jopa hieman tavallisen version puolelle vaikka 3D versiossa ei ollutkaan mitään vikaa, mutta tällä kertaa ajatukset yllättäen olivatkin päin vastoin. Kuvan puolesta, katsoisin tämän elokuvan mielummin uudelleen 3D-versiona. Jotenkin leffa oli aavistuksen laimea tavallisena versiona, tosin asiaan voi vaikuttaa myös se, että edellisestä katselukerrasta ei kovinkaan kauaa ole aikaa. Toki kuvanlaatu oli tässäkin versiossa todella hyvä ja tarkka, mutta jotenkin 3D-versio sai leffan vielä paremmin elämään.

Äänien puolesta toki suunta kääntyy toiseen suuntaan, vaikkakaan tämän leffan äänet nyt ei aivan toimintaleffojen tasolle ymmärrettävästi ylläkään. Atmos leffassa oli hyvä, mutta sanoisin, että sitä käytettiin hieman säästeliäästi. Muutamat kohtaukset kuten luolat, kuilut ja ennen kaikkea pikku pörriäisten lennot olivat upeaa kuunneltavaa, mutta etenkin jälkimmäisissä tapauksissa niin ärsyttävän lyhyitä. Dynaamisuutta oli ihan kivasti, mutta ei nyt aivan tajunnan räjäyttävää, ja toki pitäähän tässä leffassa muistaa, että oleellisimmat äänet ovat leffan musiikki, joka on nautinnollista kuunneltavaa.

Tällaista leffaa katsellessa ajatukset lähtivät taas kovasti laukalle, ja tuo ”ongelma” näiden sivukaiuttimien sijainnin kanssa alkoi jälleen ärsyttämään. Joten ei muuta kuin seinät auki ja miettimään. Yritin tähän asiaan saada vastausta myös nettipalstoilta, mutta mitään varsinaista apua ei sieltä tällä kertaa tullut. Paras apu oli ”kokeile”, joten ei auta kuin testata.

Sivu surroundithan olivat ja tuolla etuviistossa alhaalla kertaalleen, mutta silloin kyseessä oli Klipschin R-15M pikkukaiuttimet. Nekin kuulostivat siellä todella hyvältä ja olin todella tyytyväinen niiden sijaintiin, mutta nyt näiden uusien RP-250S:sien kanssa on mietityttänyt erityisesti niiden koko ja muoto. Päätin kuitenkin avata seinät (kankaat) ja miettiä miten ne saisi sinne soviteltua. Yllätyin itseasiassa itsekin hieman kuin hyvin ne lopulta sinne asettuivat, äänien toimivuudesta ei tosin vielä ole tietoa. Olen myös paljon miettiny omien tuolien hankkimista jollain aikataululla muksuille, ja silloinhan näiden sijoittelu olisi täydellinen. En muutenkaan ole tällä hetkellä kovinkaan huolissani siitä, että nämä ovat aavistuksen etuviistossa, suoraan sivulla tai aavistuksen takana sijaan, sillä minulla kuitenkin on sitten vielä pari takanakin.

Diracia en näillä sijainneilla vielä ole ehtinyt ajamaan, mutta sen verran oli pakko kokeilla, että Atmos demo levy ja pätkä Ford v Ferraria tuli jo testattua. Uskon, että sijainti on nyt paras mahdollinen mitä tässä huoneessa ilman konehuoneen siirtämistä voi saada, ja kyllähän nuo yläkaiuttimet taas saivat tämän jälkeen aivan uutta eloa kun sivu surroundit eivät hengitä päälle. Toisaalta myös kuulin sivulta jotain aivan uusia ääniä, johtuen varmasti siitä, että Klipschien hornit osoittaa kuulijaan, eikä kattoon. Tänään DIrac ja testamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s