The 5th Wave

Vihdoinkin, läppäri on palannut huollosta ja kirjoittaminen taas lievästi sanottuna hieman helpompaa. No, eilisestä The 5th Wave leffasta ei paljon kirjoitettavaa synny, sen verran surkeasta leffasta oli kysymys. Ostin tämän leffan 4k-versiona Pienestä Leffakaupasta pari viikkoa sitten odotukset olivat erittäin korkealla. En tiennyt sen enempää mistä leffassa oli kyse, mutta luulin sen jollain tavalla liittyvän luonnonkatastrofiin, eli leffa tyyppiä The Quake. 4K, Atmos ja luonnon katastrofi, kaikki tulossa siis loistava leffapäivä.

No eipä tullut. Leffassa ei ollut kyse varsinaisesti mistään luonnonkatastrofista, vaan enemmänkin scifi-ufo-typpisestä seikkailusta, jos muutaman nuoren piti pelastaa maailma avaruusolioiden kaappaukselta. Ehkäpä elokuva-genre joka vähiten minulle istuu, vaikka toisaalta, ei tämä nyt ihan pahinta ufojuttua kuitenkaan ollut, vaan kyse oli kuitenkin enemmänkin ihmisten toiminnasta ja vuorovaikutuksesta. Siitäkään huolimatta leffa ei oikein kiinnostanut. Joten häiritsi jo lähtökohtaisesti se, että käytännössä aivan lapsista tehtiin tässä palkkasotureita tappamaan ihmisiä. Eihän se nyt niin pahalta tuntunut, kun leffa oli pelkkää fiktiota, mutta kuitenkin. Lisäksi leffan juoni ei ollut kovinkaan hyvä, vaikkakin jonkinlaista tasonnostoa siihen loppua kohden yritettiinkin saada luomalla pari yllättävää käännettä. Eipä kuitenkaan oikein napannut, vaan koko leffa tylsistytti alusta loppuun.

Myöskään leffan äänet eivät pahemmin hurraa-huutoja nostanut. Leffassa olisi ollut potentiaalia myös paljon parempaankin, mutta ei oikein lähtenyt. Parissa kohdassa oli ihan asiallisia kohtauksia, kuten metsässä suhisevat liikkeet, mutta kokonaisuudessaan äänet jäivät aika vaisuiksi. Potentiaalia olisi ollut paljon parempaankin, mutta väljäksi jätti fiilikset. Kokonaisuudessaan tämä leffa varmaankin lähtee kiertoon, tai ainakaan ei ole fiilistä, että tätä tulisi jatkossa uudelleen katsottua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s