Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen

Tänään oli vuorossa pieni leffapäivä. Ensimmäisenä vuorossa oli tyttärien kanssa Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen. Siitä onkín taas jonkin aikaa kun on viimeksi tullut lasten kanssa käytyä leffassa, meidän perheessä useammin vaimo on hoitanut lasten kanssa nämä piirretyt. Tänään kuitenkin loman kunniaksi pääsimme tyttöjen kanssa kolmisin leffaan ja leffana tietysti uusin Heinähattu ja Vilttitossu.


Ensimmäiseksi on jälleen todettava, et jälleen tänään sain hyvän muistutuksen siitä, miksi en käy enää tavallisissa leffasaleissa, vaan aina uudemmissa premium saleissa. Kyseessä oli siis Itiksen sali numero kaksi, ja ns. tavalliset lefftuolit. Leffan kesto oli vain reippaan tunnin, mutta koko tuon ajan enemmän ja vähemmin kiduin tuolissa. Salin tuolit olivat erityisen isolle katsojalle todella pystyssä, ja lisäksi kun jalkatilaa ei liiemmin ollut, olo oli hieman kuin lentokoneessa istuisi. Tämän lisäksi tänään sattumalta niskat jo valmiiksi kovin jumissa, joten hyvän asennon löytäminen oli todella vaikeaa. Onneksi sentään viereinen penkille tyhjä, jotta jalat sai poikittain käytävälle. Toinen asia toki näissä ei-premium saleissa on äänentoisto, mutta sitä nyt ei tarvitse tämän leffan osalta edes miettiä.

Leffana Heinähattu ja Vilttitossu oli varsin hyvä, ajoittain jopa todella hyvä. Ennen kaikkea Matilda Pirttikankaan esittämä Vilttitossu on aivan loistava. Näin Pirttikankaan vilahdukselta jo Possessa, ja tykästyin jo silloin erittäin sanavalmiiseen ja iloiseen nuoreen näyttelijään. Onneksi tuo sama iloisuus oli saatu tuotua loistavasti myös valkokankaalle, ja Vilttitossu loistaa leffassa täysin ansaitusti. Ei sinällään, että Heinähatussakaan olisi mitään vikaa ollut, Emilia Levy ansaitsee aivan yhtälailla aploodinsa. Kaikista aikuisista vastaavasti ei voi täysin samaa sanoa. Jotenkin sellainen fiilis, että leffa olisi toiminut aivan yhtä hyvin tai vieläkin paremmin ilman aikuisten älytöntä ylinäyttelemistä. Olisiko ollut Episodi-lehti kun kuvasi tätä sokerihumalaksi, joka kyllä kuvaa aikuisten näyttelemistä erittäin hyvin.

Lopulta kuitenkin kiva aamupäivä leffassa, tätä voin suositella muillekin lapsiperheille, meillä ainakin lapset tykkäsivät Ja nauroivat välillä ihan kippurassa. Leffan juoni oli muutenkin erittäin hyvä, onnistunut. Ehkäpä meillä myös ollaan hyvin lähellä samaa tilannetta, tosin meillä nuorempi ei niinkään kadehdi vanhemman koulun käyntiä, vaan tilanne on ehkä enemmänkin ollut päin vastoin. Eikä tässä tarvinnut vanhempienkaan tylsistyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s