Inferno

Se oli sitten aika kolmannen ja viimeisen Robert Langdon sarjassa. Infernossa jatketaan totutulla linjalla, jossa maailmaa uhkaa jälleen uusi katastrofi ja sen estämiseen tarvitaan jälleen. historiallisen arvoituksen selvittämistä. Luonnollisesti apuun on jälleen kutsuttu Robert Langdon, tosin tällä kertaa kahdesta edelliskerrasta poiketen leffa alkaa kun Langdon löytää itsensä sairaalasta. Tai niin muistinsa menettänyt historian tutkija ainakin luulee. Vihdoin tässä kolmannessa osassa mies joutuu itsekin jo laittamaan niin sanotusti kädet saveen.


Leffa jatkaa hyväksi todistelulla linjalla ja leffan voi helposti todeta kuuluvan DaVinci Koodin aloittaman sarjan jatkoksi. Leffasarjassa jokainen elokuva on kuitenkin selkeästi oma elokuvansa ja välttänyt loistavasti fiiliksen halvasta kopioinnista, joka näissä on usein pelkona. Tällä kertaa aihe on hyvinkin ajankohtainen. On pelottavaa miettiä, että millaisen paniikin jokin rutto saisi aikaiseksi, jos pelkästään yksi Korona-virus on jo saanut maailman aivan sekaisin. Maailma on muuttunut paljon ja nykymaailmassa ihmiset reissaavat niin paljon ristiin rastiin, että on pelottavaa edes ajatella mitä tälläisessä tilanteessa voisi oikeasti tapahtua.

Inferno on vuodelta 2016 ja aletaan olla siinä rajoilla, että leffassa olisi voinut olla alkuperäisenä Dolby Atmos raita. En tiedä oliko, mutta tässä versiossa se ITunesissa joka tapauksessa oli. Ääniraita oli varsin kivaa kuunneltavaa, vaikka mistään referenssi-leffasta ei tietenkään ollut kyse. Leffaan oli tuotu Atmos-ajan helikopterit eli dronet, ja niihin liittyen kuultiin ihan kivoja efektejä. Arcamin äänet osaavat edelleen vakuuttaa päivästä toiseen ja tälläkin kertaa liikuttaessa tilasta toiseen äänet kuulostavat todella aidoilta. Äänien laatua tulee itsekin arvioitua turhan paljon eri tehosteiden kautta, mutta Arcamissa vahvuutena ehdottomasti äänien realistisuus ihan yleisesti.

Langdon sarja on nyt siis tältä erää paketissa ja hyvillä mielin tämä sarja tuli katsottua. Sarjasta ei tule mitään instant klassikkoa, joten aivan heti tätä ei varmastikaan tule uudelleen katsottua, etenkään kun äänimaailmakaan ei sitä suoranaisesti vaadi. Jos et kuitenkaan tätä ole ennen nähnyt, niin sarja on ehdottomasti katsominen arvoinen. Itselläni etenkin Inferno oli niin hyvin muistissa, että mikään ei varsinaisesti päässyt yllättämään.

p.s. Pistää muuten harmittamaan kun tämän päivityksen kovalla vaivalla pädillä naputtaa ja lopulta kun mielestään saa sen hyväksi, poistaa pädi koko tekstin kuvia lisätessä tallentamatta! En todellakaan ole pädillä kirjoittamisen fani, toivottavasti läppäri palaa pikaisesti huollosta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s