Deepwater Horizon

Muistan nähneeni tämän vuonna 2016 ilmestyneen elokuvan tuoreeltaan, silloin kuin paikallinen videovuokraamo oli vielä voimissaan, ja silloin kuin sitä itsekin vielä tuli käytettyä. Valitettavasti noihin aikoihin siirryin vakituisesti striimauspalvelujen ostajaksi, syynä yksinkertaisesti paikallisen liikkeen erittäin huonoksi mennyt asiakaspalvelu. Viimeisimpänä niittinä oli se, kun he alkoivat periä viivästysmaksua elokuvasta, jonka aivan varmasti olin palauttanut. Kivijalkaliikkeet eivät kaadu vain digitaalisuuden helppouteen, vaan heidän on pystyttävä tarjoamaan myös jotain muuta, ja jos tällöin asiakaspalvelu ei toimi, on vaikea kuvitella miksi enää joku liikkeeseen menisi. En ihmettele yhtään, että liike on nyt suljettu.

Deepwater Horizon on erittäin hyvä todellisiin tapahtumiin perustuva elokuva. Suuri luonnonkatastrofi, jota on mm. maailman suurimmaksi ihmisen aikaansaamaksi katastrofiksi sanottu. Niin kuin niin usein elämässä muutenkin, aiheuttajana luonnollisesti ihmisen ahneus. Jos elokuvan tapahtumat ovat lähellekään identtisiä todellisuuden kanssa, on käsittämätöntä miten tällaista voi edes tapahtua. Jokaisella kuitenkin oli hyvin tiedossa mahdolliset seuraukset. Ahneus ja pörssiyhtiöiden kohtuuttomat vaatimukset ovat kuitenkin nykymaailmassa usein niin kohtuuttomia, että ne myös laittavat niin sanotusti fiksut ja hyvät ihmiset järjettömien päätösten eteen.

Elokuva on riittävän lyhyt ja tiivis paketti, jossa kuitenkin kaikki oleellinen saadaan tuotua hyvin esiin. Oikeuskäsittelyä olisin voinut kuunnella jonkun (todellista/näyteltyä) verran enemmänkin, mutta se ei ollut tämän elokuvan tarkoitus. Oli myös erittäin mielenkiintoista, miten näiden tapahtumaan osallistuneiden perheet oli elokuvassa otettu mukaan. Asioita on paljon helpompi ymmärtää, kun ne laitetaan täysin tavallisen ihmisen ja heidän muun elämänsä konseptiin. Katastrofi oli merkittävä monessa mielessä, mutta ei voida unohtaa, että se kosketti merkittävästi myös aivan tavallisia lapsia ja vanhempia.

Elokuva oli siis Pienestä leffakaupasta hankittu UHD-levy Dolby Atmos äänillä. Elokuva äänet sitten olivatkin todella loistavaa luokkaa, ja subbarit joutuivat tekemään täyden päivätyön. Räjähdykset ja muut erikoisefektit tärisyttivät huonetta jatkuvalla räminällä ja hiljaisia hetkiä ei leffassa pahemmin ollut. Äänet leffassa olivat ei vain dynaamiset, mutta myös hyvin tarkat, perustellut ja esim. Atmos ja Surround ääniä käytettiin oikeissa paikoissa ja erittäin upeasti. Kovasta menosta huolimatta leffan äänet olivat varsin nautinnolliset. Se mikä tosin tuotti tällä kertaa aavistuksen hankaluuksia oli se, että leffassa ei ollut suomitekstejä ja leffan dialogi oli välillä varsin haastavaa slangin ja kovan taustamelun vuoksi. Kuvan laatu oli niin kuin yleensäkin 4k levyllä erittäin hyvää. Räjähdykset olivat erittäin kirkkaita ja muutenkin tummissa kohdissa riitti selkeyttä. Ehdottomasti näkemisen arvoinen leffa etenkin jos ei ennen ole nähnyt. Jos on nähnyt, niin volyymit kaakkoon ja kannattaa varmasti katsoa uudelleenkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s