The DaVinci Code

Hans Zimmerin innoittaman tuli sitten hankittua välittömästi Itunesista tuo Robert Langdon setti, joka siis sisältää The DaVinci Code, Angels and Deamons ja Inferno leffat. Luonnollisesti aloitus siis Da Vinci koodista vuodelta 2006. Leffa on varmasti suurimmalle osalle hyvin tuttu elokuva ja itsekin se on tullut nähtyä, vähintäänkin kertaalleen, ehkä jopa useamminkin. Leffa siis oli kohtuullisesti mielessä, mutta kokonaisuus lopulta oli kyllä se verran unohtunut, että hyvä, että tuli katsottua uudelleen.

DaVinci Koodi on pitkälti hyvin syvää dialogia yhdistettynä kevyeen toimintaan. Leffan ymmärtäminen vaatii keskittymistä ja tarkkaa kuuntelua. Syvät keskustelut historia tapahtumista eivät ole aina helppoja ymmärtää ja tässäkin elokuvassa joutuu aina tarkkaan miettimään kuka olikaan kenenkin puolella ja miten mikäkin liittyy toisiinsa. Elokuva onnistuu kuitenkin hyvin avaamaan tarinaansa ja loppua kohden kaikki loksahtelee paikoilleen. Elokuvan juoni on koukuttava, eikä ole ihme, että kritiikistä huolimatta elokuvasta on tullut erittäin suosittu klassikko. Näyttelijöistä tietysti Tom Hanks johtaa porukkaa vakuuttavasti ja onkin selvää, että koko ohjelma rakentuu hänen valovoimaisuuden ympärille. Elokuvan lievästä väkivallasta ja syvällisestä aiheesta huolimatta elokuva on varsin positiivista fiilistä tuottava pätkä.

Elokuvan äänistä oliko jo aikaisemmin puhetta, eli kyseessä siis tässä versiossa Dolby Atmos äänet, jotka luonnollisesti jälkitoimituksena, sillä vuonna 2006 Atmos ei ollut vielä olemassa. Äänet leffassa ovat varsin hyvät, jos otetaan elokuvan tapahtumat huomioon. Atmosta sinällään ei hirveästi tarvita, mutta muutamissa kohtauksissa se kyllä luo varsin hyvää lisää tunnelmaan lentävine lintuineen ja niin edelleen. Sisätiloissa äänet kuulostavat todella autenttisilta, etenkin kirkoissa ja muissa vanhoissa tiloissa. Puhe on hyvin selkeää, mikä tällaisessa leffassa tietysti on se kaikista tärkein asia. Olisiko leffassa pärjännyt ilmankin Atmosta, varmasti, mutta parempi ehdottomasti näin. Kuvanlaatu oli ok, joskin osassa kohtauksissa rakeisuutta aika paljon, osa tosin aivan tarkoituksella mukana. Joka tapauksessa hyvä valinta hankkia tämä Itunesista, esim. Bluerayn sijaan. Settihän löytyy myös UHD:lta, mutta sitä onneksi en hankkinut, niin tärkeästä sarjasta ei kuitenkaan ole kyse, ja pikaisella etsinnällä hintakin oli aika kova.

Ihan siis hyvä aloitus tälle sarjalle, vaikka minun kirjoissani ei nyt ihan klassikkoon asti päästäkkään. Hyvää viihdettä, mutta rehellisesti sanottuna en usko, että tässä leffassa on mitään mikä saa leffan ihan heti katsomaan uudestaan. Mielenkiinnolla mennään kuitenkin kohti seuraavaa osaa. Angels and Demons, I am ready!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s