Dark Knight Rises

Kolmas ja viimeinen osa Dark Knight trilogiasta, Dark Knight Rises. Alle viikko siinä sitten taas meni, mutta kyllä tuo viimeinen osa sen verran paljon kutitteli, että pakko sille sitten oli tänään antaa aikaa. Sanomattakin on selvää, että odotukset edellisen kahden jälkeen olivat todella korkealla, ja vaikka erittäin hyvästä leffasta olikin kyse, niin kahteen ensimmäiseen verrattuna hyvin hienoinen pettymys tästä jäi. En sitten tiedä oliko se itse leffan vika, vai korostaako tämä kokemus vain sitä, kuinka loistava tuo toinen osa oli. Luulen, että tuolla toisella osalla on tässä asiassa suurempi merkitys, niin hyvä tuo toinen osa Heath Ledgerin ja Jokerin kanssa oli. Jännä, että kaiken lisäksi tämän leffan tultua maaliin, ensimmäinen ajatus oli, että milloinkahan sitä jaksaisi taas Jokerin katsoa uudelleen (kolmannen kerran).

Kyseessä ei siis missään mielessä ollut huono leffa, mutta valitettavasti Bale ei millään pääse vastustajana lähellekään Jokerin tasoa. Balella toki tuo maski ja siihen liittyvät äänet tuovat leffan ääniin todella hienon lisän, muistuttaa hieman Venomia. Mielenkiintoinen ajatus tosin näistä äänistä, mitäköhän ne olisivat olleen viisi vuotta myöhemmin Atmos versiona. Hullua, mutta siis tästä kolmannestakin leffasta on kohta jo kymmenen vuotta aikaa. Uuttakin leffaa on vihjailtu, ja sen tuleminen ilmeisesti olisi vuonna 2021, eli reilun vuoden päästä, saa nähdä tuleeko ja mikä siinä sitten on idea, joka tapauksessa Bruce Waynen hautakivestä huolimatta leffan lopusta kävi hyvin ilmi, että jatkoakin on mahdollista tehdä.

Leffassa Morgan Freemanin rooli jäi jotenkin aavistuksen ohuemmaksi kuin kahdessa ensimmäisessä, ja jotenkin olisin hänen roolia toivonut hieman isommaksi myös tässä. Kissanainen on ihan hyvä lisä, mutta ei sinällään tuo mitään älyttömän merkittävää itse elokuvaan, johtuen ehkä siitä, että Kissanainen haluaa näyttää Batmaniltä, mutta ei silti pelaa varsinaisesti samalla puolella. Itse olisin tämän rooli kirjoittanut ehkä hieman toisella tulikulmalla, niin, että olisivat enemmän yhdessä rakentaneet loppuhuipennusta alusta lähtien. Se olisi ehkä oikeuttanut Kissanaisen rooli hieman paremmin. Tässä kolmannessa osassa myös Michael Canen esittämä Alfred sai jotenkin negatiivisen sävyn. Ymmärrän hyvin hänen ajatuksensa, mutta jotenkin olisin toivonut parempaa tukea Bruce Waynen ajatuksille, jotka kuitenkin olivat vääjäämättömät. Hienoa kuitenkin, että koko merkittävin cast kuitenkin pysyi tässäkin melko muuttumattomana, tärkeä asia näissä jatko-osissa.

Mitä Batmanista sitten jäi käteen, ainakin se, että olen hyvinkin tyytyväinen, että en sijoittanut 50 euroa tuon 4k version hankkimiseen UHD-levynä. Tämä nyt sijoitettu 20 euroa on varsin sopiva hinta, ja on mahdollista, että tämä saaga tulee joskus vielä katsottua uudelleen. Ymmärrän kuitenkin hyvin, että miksi kyseinen saaga ei ole aikaisemmin hyllystä löytynyt, niin suuri Batman-fani minusta ei vieläkään tullut. Kaksi ensimmäistä osaa olivat todella hyviä, kolmas hieman sen alle. Hyvä fiilis näistä kuitenkin jäi, ja ehdottomasti katsomisen arvoisen sarja, jos jollain on vielä näkemättä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s