Camp X-Ray

Itunesin 0,99 listalta löytyi tänään elokuva Camp X-Ray, joka kertoo nuoresta naissotilaasta, joka Afganistanin tai Irakin sijaan sijoitetaankin ”sotaan” Guantanamo Bayn vankileirille. Elokuva ei käsittääkseni perustu mihinkään todelliseen tarinaan, mutta periaatteessa olisi voinut, ainakin monilta osin. Elokuva on hieman pitkävetinen ja menee aikaa ennen kuin leffa varsinaisesti lähtee käyntiin. Kun leffa kuitenkin alkaa todenteolla muodostaa tarinaa ja ”blondin” ja Alin suhde alkaa kehittyä, alkaa elokuvasta tulla hyvinkin mielenkiintoinen. Elokuvassa käsitellään hyvin paljon ihmisen tunteita ja moraalia. Onko jokainen ihminen valmis toimimaan tälläisessä ympäristössä ylipäätään? Mitä ihmiseltä vaaditaan toimiakseen tälläisessä ympäristössä, täyttä kylmyyttä vai sitoutumista? Mitä tälläinen ylipäätään tekee ihmisille, ei vain vangeille, vaan myös heidän vartijoilleen? Paljon hyviä kysymyksiä.

Leffassa Amyllä on selkeästi tarve tehdä jotain hyvää, mutta hän ei taida oikein itsekään olla selvillä siitä, mitä se tarkoittaa. Amy on vahvasti vielä etsimässä itseään ja hänen toimintaansa ohjaa kovasti halu näyttää. Elokuva ei sinällään kerro mitään siitä mistä tämä halu on syntynyt, siihen saattaisi hyvinkin löytyä historiasta perusteluja. Halu näyttää ja saada uskottavuutta ei kuitenkaan aivan kohtaa olosuhteita, ja se ajaa Amyn yhä tiukemmin seinää vasten. Leffa ei myöskään täysin kerro löytääkö Amy lopulta itsensä, mutta Alille se kuitenkin taitaa antaa syyn elää. Hyvin paljon ajatuksia herättävä elokuva elämän syvimmistä kysymyksistä, miksi elää?

Päätin tänään huvikseni myös vaihtaa vaihteeksi Neural:X:n Dolby Surroundiin, mutta tässä elokuvassa nyt pahemmin vertailua ei tarvinnut tehdä. Äänien puolesta hyvin maltillinen leffa, jossa kaikki äänet käytännössä puhetta neljän seinän sisällä. Ajattelin kuitenkin jatkaa tuota testailua ja pitäisi muutenkin hieman tarkemmin selvitellä miten tuo asia toimii, Neural:X kun ei taida aivan täysin toimia kaikilla formaateilla. Kuvanlattu oli varmaa Itunes laatua, ei 4K:ta, mutta erittäin hyvää HD-laatua. Ehdottomasti katsomisen arvoinen leffa etenkin kun tarpeissa oli jotain hieman rauhallisempaa katseltavaa Batmanien välissä.

Tänään muuten sattumalta selvisi myös, että Porvoolaiseen Mikrokulmaan on tulossa uusi kuunteluhuone, joka näyttäisi olevan varustettuna myös Dolby Atmoksella. Mikrokulman pääasiallisena merkkeinä ovat itselleni hieman vähemmälle kuuntelulle jääneitä merkkejä kuten Bowers and Vilkings, Maranz, ja Cambridge Audio. Lisäksi huoneesta löytyy ainakin Genelegin kaiuttimia, joista olen aikaisemmin kuullut todella vakuuttavia demoja. Tämä huone pitää ehdottomasti käydä testaamassa kun se valmistuu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s