Lion King 3D 2019

Tilasin Lion King 3D versiona netistä jo jokin aikaa sitten, mutta leffa on jäänyt odottamaan sopivaa aikaa katsella. Tänään tuo aika koitti, kun kaipasin Batmanien jälkeen vaihteeksi jotain aavistuksen kevyempää ja rauhallisempaa. Olen tätä levyä epäillyt hieman alusta lähtien, sillä leffa tuli hyvin ”bootlegin” omaisessa kehnossa kotelossa, jossa muun muassa lukee, että sisältää sekä 2D että 3D versiot, mutta kotelossa mukana vain yksi levy. Tänään tuo sai hieman lisää vahvistusta, kun itse levy näyttää hyvin halvalta kopiolta, ja pinnassakin vielä lukee Dolby Atmos, vaika levyllä Atmos-raitaa ei olekaan. Ensimmäinen kerta kun olen tälläiseen levyyn netissä törmännyt tietämättäni.

Levy näyttää halvalta, ja esim. Dolby Atmosta levyltä ei löydy

Itse leffan kuvanlaatu kuitenkin on varsin hyvä, ainakin 3D versiona, jona tämän siis halusinkin hankkia. Leffa oon kehuttu 4K versiona todella upeasta kuvasta ja tämä olisi varmasti ollut kiva nähdä tuossakin formaatissa, mutta tällä kertaa arvostin 3D omaisuutta enemmän. Kuvan laatu oli myös 3D:nä erittäin hyvä, ja edelleen on pakko todeta, että käsitykseni 3D elokuvista kotikäytössä on muuttunut täysin sen jälkeen kun esimmäisen kerran oikeaa 3D levyä 4K-tykillä testasin. Nämä ovat todellakin täyttäviä leffoja ja kuvanlaatu ja näyttävyys jotain aivan eri luokkaa näihin vanhoihin puna-viher-laseihin verrattuna. Tykkäsin myös siitä, että vaikka leffa olikin osittain todella tumma, siitäkin huolimatta 3D:nä yksityiskohdat olivat todella tarkkoja ja näyttäviä. Hieno 3D kokemus jälleen kerran.

Myös kansi näyttää halvalta kopiolta ja edes tiedot eivät pidä paikkaansa.

Äänien kannalta leffa oli muutamaa murahdusta lukuunottamatta aika rauhallista menoa. Mufasan äänet taivaalta olivat todella mageita ja jälleen kerran pitää mainita, että ukkoset ovat tällä hetkellä suosikki effektejäni. Muutenhan leffan äänimaailma perustuu hyvinkin paljon musiikkiin ja siinähän ei leffassa ole mitään valitettavaa. Yllättäen puhutaan jälleen kerran Hans Zimmerin musiikista. Dolby Atmosta tällä levyllä tosiaankaan ei ollut, en tosin tiedä kuinka paljon se sitten olisi ylipäätään tuonut leffaan lisää. Leffassa oli vain englannin kielinen puhe, eikä sisällä myöskään suomitekstejä. Dialogi tosin niin helppoa, että ei tuota varmasti kenellekään vaikeuksia seurata perässä.

Leffan juonessahan ei ollut mitään yllättävää ja taitaa muutenkin olla harvassa ihmiset, jotka eivät ole mitään versiota tästä leffasta nähneet. Itse en muista milloin olen tuon piirretyn version leffasta nähnyt, mutta toki sen olen joskus nuoruudessa nähnyt. Sattuu itseasiassa muuten löytyvän kotoakin, mutta mitään varsinaista intoa sitä ei nyt ole enää katsoa, vaan olin varsin tyytyväinen tähän ”todelliseen” versioon. Ymmärrän hyvin, että näillä uusilla versiolla on paljon tekemistä taloudellisten asioiden kanssa, mutta siitäkin huolimatta voin olla ihan positiivisella mielellä siitä, että näitä vanhoja animaatioita päivitetään nykyaikaan, eikä vain parantamalla kuvanlaatua vaan oikeasti tekemällä jotain ihan uutta. Erittäin näyttävä leffa ja ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s