Batman – Yön Ritari

Ei malttanut sitten kauaa odotella vaan toinenkin osa heti pyörimään. Yön Ritari on suora jatko-osa edelliseen ja tämä ilmestyi elokuvateattereihin vuonna 2008. Meno leffassa hyvin samanlainen kuin ensimmäisessä, ainoana ja erittäin merkittävänä muutoksena Jokerin saapuminen kuviin myös fyysisesti. Ensimmäisen osan lopussahan tuota kevyesti vihjailtiin jo pelikortin muodossa, mutta nyt siis pahis myös fyysisesti mukaan. Ja luonnollisesti kun kyse on Jokerista, niin ensi esiintyminen tietysti myös hyvin näyttävä.

Heath Ledgerin rankka rooli, jonka osa uskoo jopa vieneen miehen hengen

Elokuva on ollut järjettömän kova hitti niin dollareissa kuin arvioissa, eikä vähiten Heath Ledgerin vuoksi. Heath Ledger on kiistatta loistava ja siitä osoituksena myös herran kuoleman jälkeen saama sivuosan Oscar. Mieshän kuoli lääkkeiden yliannostukseen pian elokuvan valmistumisen jälkeen, ja sekin osaltaan on varmasti lisännyt ihmisten kiinnostusta elokuvaan. Vaikka Ledger on roolissaan järjettömän hyvä myös minun mielestäni, niin siitäkin huolimatta minun valintani Jokeriksi on Joaquin Phoenix. Ledger on Jokerin roolissa vakuuttava ja uskottava, mutta Phoenix jotenkin syvällisempi, toki uudessa leffassa kyse onkin vain Jokerista. Se mikä hieman yllätti oli se, että tässä elokuvassa Jokerin taustaa kuvattiin hieman ristiin Joker leffan suhteen.

Leffa on myös juoneltaan erittäin hyvä ja Jokerin jahtaaminen etenee erittäin mielenkiintoisissa merkeissä leffan alusta loppuun. Leffassa mennään juonen suhteen useammassakin tasossa, On Harvey Dentin, Rachelin ja Bruce Waynen kolmiodraamaa, on virkavallan omaa välien selvittelyä ja siinä sivussa vielä ollaan jahtaavinaan Batmania. Ei tarvitse kauaa ihmetellä, että leffan kerännyt laajaa huomiota, sillä onhan kyseessä todella loistava leffa.

Mitä tulee leffan kuvan ja äänen laatuun, kuvasta voidaan todeta, että muutosta edelliseen ei juurikaan ole, vaan kuvan laatu on tummasta maailmasta huolimatta varsin kelvollista. Äänissä ollaan menty jälleen napsun verran parempaa, ja tämä leffa todellakin laittaa huoneen rokkaamaan. Äänimaailma sinällään ei hirveästi eroa edellisestä, mutta äänissä päästään vieläkin aavistuksen dynaamisempaan ja räjähtävämpään tasoon, kirjaimellisesti. Räjähdykset tässä leffassa ovat todella vakuuttavia, ja mikä ennen kaikkea saa hymyn huulille on Batmanin hyvin painavat nyrkiniskut, jotka tuntuvat myös katsojan rinnuksissa asti. Taidanpa muuten laittaa tähän loppuun vielä viimeisimmän REW käyrän viime viikolta, joka osoittaa, kuinka hyvässä kunnossa äänet tällä hetkellä ovat.

Viimeisimmät säädöt uusien RP-250S surroundien jälkeen, parempaa on aika vaikea saada

Se olisi sitten viimeinen osa jäljellä, ja sitäkään tuskin jaksaa kauaa odottaa. Odotukset tuotakin osaa kohtaan ovat korkealla, ja uskon suunnan edelleen olevan vain parempaan. Tuo leffa on vuodelta 2012, joten äänen ja kuvanlaadun voidaan edelleen odottaa menneen eteenpäin. Leffassa on varmasti myös mukana paljon tunnetta Heath Ledgerin poismenon vuoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s