Batman Begins

Myönnettäköön tähän alkuun, että en ole koskaan ollut mikään kova Batman fani, en tosin missään vaiheessa ole myöskään ollut Batmania vastaan. Jostain syystä Batmanit vaan ovat kiertäneet omat leffahuoneeni vierestä. Eihän nämä leffat mitään aivan uusimpiakaan kyllä ole, joten ehkä silläkin on jotain asian kanssa tekemistä. Tosin, Batman sinällään on kyllä hahmona erittäin tuttu ja Batmaneitakin on tullut seurattua. Suurempi kiinnostus Batmaneita kohtaan nousi jälleen Jokerin jälkeen ja näin ollen tämä Dark Knight Trilogia tuli ehdottomasti nähtävien leffojen listalle syksyllä.

Nuori Batman eli Bruce Wayne

Pitkän aikaa tuli pohdittua formaattia, jossa ne katsoisin, mutta tänään siihenkin pohdintaan saatiin päätös. 4K UHD-levyille netissä hintaa oli aivan liikaa, ja Toristakaan en ollut valmis maksamaan edes kohtuullista hintaa tuosta paketista, joten jäljelle jäi hankkia leffat joko Blueraynä tai digitaalisena. Eilen päädyin katselemaan mitä nuo levyt Itunessissa maksavat, ja kun kyseessä oli 4k versio ja hintaa karvan alle 20 euroa, oli valinta helppo tehdä.

Nuori herra Morgan Freeman

Ensimmäiseksi leffaksi luonnollisesti Batman Begins tulille. Leffa vaikutti alusta lähtien täysin tuntemattomalta, joten todennäköisesti tätä elokuvaa en ole koskaan nähnyt. Tämä varmaan osaltaan selittää, miksi yhteys Batmaneihin on jäänyt aavistuksen ohueksi. Leffa nimittäin oli äärimmäisen hyvä, ja loi loistavan kuvan siihen miten kaikki on saanut alkunsa. En suosittele kenellekään kahta seuraavaa ennen kuin tämä jakso on nähnyt, niin paljon se antaa katsojalle taustaa siitä mistä Batman on alkunsa saanut. Jokeriin tällä ei sinällään ollut mitään merkitystä, sillä Batmaniahan ei Jokerissa mainita lainkaan. Tosin, on hyvin mielenkiintoista katsoa kaksi seuraavaa osaa, jossa Jokeri sitten saapuu kuviin mukaan ja miten se vaikuttaa siihen, missä järjestyksessä näitä tänä päivänä kannattaisi katsoa.

Leffa oli hyvä, ja sen näyttelijäkaarti varsin nimekäs. Christian Bale luonnollisesti loistaa Batmanin roolissa, mutta muukin kaarti on erittäin vakuuttavaa. Morgan Freeman on loistava, samoin kuin Michael Cane. Eikä kyse ole pelkästään nimekkäistä esiintyjistä (näin jälkikäteen), vaan näyttelijätyö on erittäin luontaista ja vakuuttavaa. Näyttelijät on roolitettu hyvin ja kaikki on omissa rooleissaan kohdillaan.

Batmobiilia kuuntelee ilolla

Itunesista tämä sarja tosiaan löytyy siis 4K:na ja kuvan laatu on varsin hyvää, tosin elokuvan ikä jonkin verran luonnollisesti näkyy vaikka leffa ei sen vanhempi olekaan kuin vuodelta 2005. Äänet ovat erittäin vakuuttavat vaikka ovatkin vain 5.1 tasolla. Neural:x on jälleen erittäin hyvä lisä, vaikka se ei tähän leffaan mitään niin ilmiömäistä tuokaan kuin jossain muussa leffassa on kuultu. Batmobiilin ajelu on erittäin vakuuttavaa ja tuntuu tuoleissa asti. Tuota ääntä voisi kuunnella vaikka kuinka paljon. Leffassa tosin on monta muutakin äänellisesti erittäin hyvää kohtaa ja leffa ylipäätään on aika ”leffateatterimainen” äänikentältään. Ei yllätys, että tykkään, jos äänien takana on Hans Zimmer, jota muuten pääsen viikon päästä livenä kuuntelemaan Hartwall Arenalle (ilman Hans Zimmeriä itseään).

Kyseessä siis erittäin hyvä alku tälle saagalle ja ehdottomasti oli odottamisen arvoinen aloitus. Tässäkään leffassa en varsinaisesti jää kaipaamaan UHD-levyjä, vaan leffa toimii Itunes versiona erittäin hyvin. Itunesia voisi muutenkin alkaa käyttää enemmän, sen verran hyvää materiaalia sieltä saa joka kerta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s