James Bond – Spectre

Eipä siinä sitten kauaa mennyt, kaikki neljä Bondia neljässä päivässä, mutta miksipä ei, hyvää viihdettä toki. Neljäs Daniel Graig version Bondista, jatkoi löyhästi siitä mihin viimeksi jäätiin, mutta aivan täysin ei tämän leffan juoni kuitenkaan vakuuttanut. Ehdottomasti tykkäsin enemmän Skyfall:ista kuin tästä. Olihan tämäkin hyvä, mutta jotain siitä jäi kuitenkin puuttumaan. En tiedä voisiko sanoa, että juoni oli jotenkin hieman liian simppeli ja ennalta arvattava, ei niinkään mitään yllättävää. Leffan juoni tässäkin leffassa oli osittain mielessä, mutta tämänkin leffan katsontakerrat taitavat tämän päivän jälkeen olla vain luvussa kaksi.

Äänien osalta palattiin hieman samaan mitä oli Quantum of Solasessa, eli jatkuvaa kovaa meteliä, mutta ei niinkään tarkkuutta ja selkeyttä. Toimintaa riitti enemmän kuin tarpeeksi, mutta niistä ei saanut niin paljon irti, kun äänet olivat niin häiritseviä, verrattuna esim Skyfall:iin. Yleisellä tasolla äänet olivat menneet kyllä jonkin verran eteenpäin, mutta mikä erityisesti jäi aavistuksen harmittamaan oli uusien takasurroundien rooli, joka tässä leffassa ei ollut järin suuri.

Atmos demolla ne kuulostavat eilen aivan järjettömän hyvältä, ja etenkin se mikä Porvoon uudessa Biorex salissakin jouluna kuulosti magealta oli äänen liikkuminen takana ja sivulla kaiuttimesta toiseen Amaze demon aikana. Tämä kuitenkin loisti täysin poissaolollaan R-15M kaiuttimilla, ja syy, miksi näitä RP-250S tuli edes haaveiltua. Nyt takasurroundit eivät ole enää kulmassa katonrajassa, vaan palasivat samoille sijoilleen vanhojen Bipolien eli Monitor Audio RSFX:n paikalle. Tämä on ehdottomasti parempi ratkaisu ja paransi äänen sijaintia todella paljon. Odotukset siis olivat tänään todella korkealla Spectren suhteen. Spectressä erityisesti kuitenkin yksi kohtaus jäi mieleen, eli kohtaus, leffan alussa, jossa Bond pyörii helikopterin kanssa ympyrää ihmisjoukon yllä. Ikinä ei ole vielä huoneen takaosasto toiminut näin täydellisesti yhteen, helikopteri todellakin pyöri ympäri huonetta. Tätä on todellakin odotettu eikä tarvitse tämän jälkeen enää kyseenalaistaa surroundien roolia leffahuoneessa, ne todellakin merkitsevät enemmän kuin uskoinkaan.

Mitä Bondeista siis jäi käteen? Näitä todellakin voi katsoa uudelleenkin, aina jos toimintaa on kaipuu. Leffat olivat kivoja katsoa, vaikkakin äänet eivät olleen aivan niin ultimaattisen hyviä kuin oli oletus. Missä on Atmos ja DTS:X näistä, kysynpähän vaan? Kuvanlaatu puolestaan parissa ensimmäisessä olisi voinut olla aavistuksen parempi jos kyseessä olisi ollut 4K-levyt, kahdessa viimeisessä en jäänyt kaipaamaan. Daniel Craic on Bondina aivan kurko, mutta viimeisessä osassa Judi Denchiä todellakin oli iso iso ikävä, Ralph Fiennes ei todellakaan ole vakuuttanut ainakaan minua. Tähän tosin todettakoon, että vastaavasti taas Q:n päivittäminen Ben Whishawiin on ollut todella onnistunut veto. Nämä kyllä kannatti katsoa uudelleen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s