James Bond – Skyfall

Kolmas osa Daniel Graig Bond-sarjaa takana ja meno senkun kiihtyy. Tämänkin leffa menee hyvin samoissa fiiliksissä kuin kaksi edellistä, eli nähnyt on aivan varmasti, mutta olisiko jopa mahdollista, että olisi jäänyt jopa yhteen kertaan ensi-illassa leffa teatterissa. En oikein vieläkään ymmärrä miksi näitä ei ole aikaisemmin tullut kotona katsottua, sen verran hyvä meno näissä on ja olen todellakin tykännyt näitä katsoa. Etenkin tämä viimeinen Skyfall, ehdottomasti tähän mennessä paras näistä kolmesta niin leffana kuin äänien ja kuvan puolesta.

Nyt alkaa kuvan puolesta selkeästi huomaamaan, että ollaan tultu ajassa jo vuoteen 2012. Kuva on koko elokuvan osalta erittäin selkeää ja kirkasta. Kaikki rakeisuus on poissa, vaikka ei vielä tietysti puhutakkaan 4k-laadusta. Tämä on juuri sitä ns. minulle riittävää kuvanlaatua, joka saa miettimään asioita paljon halvempi Blueray vs UHD. Elokuvan kuvat ja maisemat olivat muutenkin todella hienoja, toki Bondeissa muutenkin tulee aina nähtyä paljon hienoja maisemia ympräri maailmaa. Verrattuna kuitenkin kahteen edelliseen, kuvan laatu yleisesti oli aivan toista luokkaa, etenkin tummissa ja pimeissä kohtauksissa.

Myös äänen laadussa otettiin leffassa isoja harppauksia verrattuna kahteen edelliseen. Itseasiassa tämän leffan äänet moneltakin kantilta olivat todella hyvää luokkaa, vaikka raita edelleenkin jostain syystä vain 5.1. Surround kaiuttimia käytettiin loistavasti, ja jälleen kerran Neural:x teki 5.1 järjestelmästä jotain aivan käsittämätöntä. Hienoimpana yksittäisenä kohtauksena taivaalla kuuluneet ilotulitukset, jotka todellakin kuulostivat puhtaasti ylhäältä tulevilta. Leffan ääniraita oli todella paljon dynaamisempi kuin kaksi edellistä, etenkin se tarkkuus mitä kaipasin edellisessä oli tässä aivan uudella tasolla. Musiikkia oli edelleen paljon, mutta nyt musiikin seasta myös muuta äänet nousivat avain uudella tavalla esiin. Jos eilen otti hieman kovaa korville, tänään taas paljon nautinnollisempaa ja vaivattomampaa kuunneltavaa. Mietin vakavasti voiko tätä laittaa jopa top-listalle, lähellä kuitenkin ollaan. Sanotaanko ehkä näin, että ainakin ehkäpä paras 5.1 leffa äänien puolesta, jonka olen katsonut.

Oh no, they killed M!!:(

Eilen tuli myös yllättäen Torissa myyntiin pari Klipsch RP-250S kaiuttimia. Hetken aikaa jouduin myyjän kanssa viestittelemään edes takaisin, mutta kyllä ne vaan kovasti kiinnostivat. En tiedä paljonko näitä käytettyinä liikkuu, mutta jotenkin sellainen fiilis, että ei hirveästi. Ne edellisetkin, jotka ostin, pyörivät myynnissä aika pitkään. Sain kuitenkin niistä varsin hyvän tarjouksen, joten päätin tarttua tilaisuuteen. Huomenna sitten uuden surroundit taakse ja sen jälkeen koko base layer on samaa RP-sarjaa. Olen ollut erittäin tyytyväinen näihin 250S kaiuttimiin, ja pakko se nyt vaan on todeta, että vaikka R-15m ovat erittäin hyvät kaiuttimet, niin odotukset toiselle parille RP-250S:siä on aika kovat. Jos tähän mennessä Bondit ovat olleet 5.1, niin viimeinen osa onkin sitten jo 7.1, joten tähän väliin tuo päivitys sopii kuin nenä päähän. Ehkä se viimeinen on vaan pakko heti putkeen katsoa, Huhtikuussa sitten leffaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s