James Bond – Quantum of Solace

Jänniä juttu taas. Olen tämän leffa aivan varmasti nähnyt ennenkin, vähintäänkin elokuvateatterissa. Tämä osahan on oikeastaan jatko-osa edelliseen, valmistunut vain kaksi vuotta edellisen jälkeen vuonna 2008. Leffan alusta pitkään on hyvin mustaa, muistan jotain yksittäisiä kohtauksia, mutta kokonaisuus ei ole yhtään muistissa. Sitten taas toisaalta kun mennään kohti loppua, hotellikohtaus on vastaavasti taas sellainen, jonka muistaa lähes vuorosanojen tarkkuudella ulkoa. En oikein osaa sanoa mistä tämä johtuu, mutta varmaankin osaltaan tarkoittaa, että leffaa ei ole ainakaan montaa kertaa tullut nähtyä.

Bondilla yhtä paljon tapana ajaa hienoilla autoilla kuin tuhota niitä.

Leffa on varsin hyvä, tosin välillä vauhtia jo niin paljon, ettei meinaa kärryillä pysyä. Näissä uusissa Bondeissa on myös hieman sitä, että leffa on pelkää jatkuvaa toimintaa, joka kulman takana joku yllättävä tyyppi yrittää tappaa. Välillä ehkä jopa toivoisin aavistuksen rauhallisempaa menoa, mutta ehkä se ei silloin olisi Bondi. Tämä jatkuva tykitys tuntuu erityisesti korvissa, korvat eivät pahemmin lepoa tässäkään leffassa saa, vaan musiikki pauhaa jatkuvalla syötöllä. Varmasti osa Bondien ideaa, mutta toisaalta välillä myös tuntuu, että paljon muita ääniä hukkuu tuon sumuverhon alle. Äänet siis ihan fine, mutta ei todellakaan mitään viiden tähden luokkaa tässä.

Jos on Mission Impoble täynnä tekniikkaa niin ei jää Bondit siinä tippaakaan jälkeen.

Kuvanlaatu tulee edelleen tässäkin hieman jäljessä, eli kuva on osittain aika epätarkkaa ja rakeista. Suurelta osin kuva on kuitenkin varsin hyvää, tosin tänään alkoi myös hieman ärsyttämään. Olen nimittäin tätä settiä jo jonkin aikaa etsinyt, ja nyt kuin sen vihdoin löysin, niin eikähän joku sitä sitten välittömästi kauppaa 4k-versiona myös torissa. No, pyynti tuosta 40 euroa, joten sillä olisin sen ehkä hankkinut, toki nyt en enää siitä tuota maksa kun kaksi leffoistakin on jo katsottu. Olisikohan taas jotain muuta välissä.

Tänään muuten yllätti myös posti, eli postista tuli Space Station IMAX Enhanced dokumentti. Odotan innolla, että pääsen tuon ajan kanssa katsomaan, pakkohan sitä tosin oli tänään jo vähän testata. Kirjoittelen siitä paremmin kun se on kokonaan katsottu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s