The Messenger (Kurier)

Itunesin uusien leffojen listalta löytyi tänään mielenkiintoinen elokuva The Messenger, alkuperäisnimeltään Kurier. Puolalaista tuotantoa oleva vuonna 2019 julkaistu elokuva kertoo Puolalaisesta luutnantista, joka toimii Kuriirina sodan ajan Euroopassa, tällä kertaa tehtävänään toimittaa tärkeä viesti Briteistä Puolaan pelastaakseen kotimaansa vääjäämättömältä tuholta.

Elokuva on jälleen yksi hieno tositarina Natsisaksan ajoilta, vaikka toisin tässä elokuvassa varsinaisesti Natseja tai sotaa ei käsitelläkään. Elokuva on tarina nuoresta miehestä, joka matkustaa läpi vaarojen (ei aktiivisen sodan) vaan häntä metsästävien agenttien. Elokuvassa on aivan selkeä juoni, jota kuljetetaan määrätietoisesti eteenpäin. Leffa on todella sujuvaa kerrontaa alusta loppuu, eikä elokuva pitkästytä tippaakaan. Näyttelijät onnistuvat rooleissaan erittäin hyvin ja roolitukset ylipäätään ovat erittäin hyvin onnistuneita.

Eilinen päivä meni taas hieman säätäessä subbareita, muutama asia joka viime kerralta jäi vielä harmittamaan. Sain kaiken perjantaina suurinpiirtein valmiiksi kunnes totesin, että jossain on nyt jotain pahasti vialla. No, olisin sitten jotenkin onnistunut nollaamaan puolet MiniDSP:n asetuksista, joten koko homma alusta. Kello oli kuitenkin jo sen verran paljon, että tuo uudelleen tekeminen jäi aamuun. Aamulla pelimerkit olivat kuitenkin jo niin selvästi laudalla, että subbarien asetuksissa ei kauaa mennyt.

Suurin taistelu mitä olen viime aikoina käynyt oli viimeinen vaihe koko jutussa, eli Dirac Liven jälkeen subbarien ja pääkaiuttimien synkronointi. Välillä käyrät ovat olleet Diracin jälkeen aika metsässä, välillä taas aika kohdillaan. Se mikä on asiaa sotkenut jonkin verran on ollut oma tarve muokata Diracin ehdottamaa room curvea. Tänään kuitenkin päätin (ensimmäisen kerran ikinä), että nyt luotan 100% Diracin antamaan ehdotukseen, enkä koske enää mihinkään. Nyt käyrätkin ovat varsin tyydyttäviä

Käyrä Diracin jäljiltä ei ole täydellinen, mutta hyvin tyydyttävä!

Otanta on vasta yksi leffa, mutta ainakin tässä leffassa äänet olivat enemmän kuin kohdillaan. Ääniraita oli erittäin hyvä, alapää todella dynaaminen ja myös surroundeja käytettiin todella hienosti. Mikä parasta, äänet tuntuivat olevan todella hyvin tasapainossa ja kaikki tuntui olevan kohdillaan. Äänet leffassa olivat vain luokkaa 5.1, joten luottopakkina tänään jälleen Neural:X Hyvän tasoisten äänien lisäksi myös kuvanlaatu oli tänään erittäin hyvällä tasolla.

Aivan nyt top-listalle tämä leffa ei missään kategoriassa yllä, mutta kokonaisuudessaan erittäin hyvä elokuva. Pitkään jouduin ennen leffaa miettimään, että viitsikö tästä elokuvasta viittä euroa maksaa, mutta kyllä tämä sen viiden euron arvoinen ehdottomasti oli.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s