Jack Ryan – Shadow Recruit

Aikamoinen leffa-elämys juuri takana, alkaisikohan subbarit olla pikku hiljaa kohdillaan? Katsoin tänään Jack Ryan Saagan viimeisen osan Shadow Recruit UHD-levyltä ja äänet leffassa olivat jotain aivan käsittämätöntä. Eilinen Angel Has Fallen Itunesista oli todella loistava, silloin äänet olivat vahvistimesta tasolla -70db. Sanoin jo eilen, että piti kesken leffan testata näitä ääniä ja katsoa miltä tuo Dolby Atmos demonlevy kuulostaa. Nyt huomasin tuon saman eron, UHD-levyn äänentaso -70db on kovempi kuin vastaava Itunesin materiaaleilla. Tämä on tuttu juttu jo Denonin ajoilta, mutta samaan en mielestäni ole aikaisemmin törmännyt Arcamin kanssa, tai sitten en ole vain katsonut ”oikeaa” materiaalia, jotta olisin tuon huomannut. Nyt kuitenkin tiedän, että Itunes vaatii jatkossa noin -5db lisää volyymiä, jotta äänet ovat samalla kovuudella kuin levyillä.

Shadow Recruitista todellakin huomasi, että elokuva on uudempaa tuotantoa, leffan äänet olivat todella laadukkaat ja leffassa todellakin tapahtui. Leffan alkupuolella kun potkaistiin yksi ovi auki, iskivät subbarit älyttömään -105db. Tuoli tärisi, mitä se tälläisessä tehosteessa ei ole ikinä ennen tehnyt. Hurjaa. Lisättäköön tähän vielä se, että leffan lopussa kun paku räjähti, äänet nousivat lähes -108db tasolle, joka tässä huoneessa on jo aika paljon. Etenkin kun tuo ääni ei tullut aivan alimmista bassoista. Kaikista parasta tässä koko jutussa kuitenkin oli, että näilläkin voluumeilla korviin ei sattunut lainkaan ja dialogikin oli aivan selkeää, itseasiassa selkeämpää kuin koskaan ennen. Olisikohan subbarit siis vihdoinkin oikein asetettu?

Leffa oli muutenkin erittäin hyvä, vaikka olen tämän nähnyt useasti ennenkin, niin voin silti sanoa tykänneeni todella paljon. Leffa on hyvin looginen ja sujuva. Leffassa on tarina, jota viedään määrätietoisesti eteenpäin, eikä edes historia neljästä aikaisemmasta haittaa, se on jo nyt hyvin tiedossa. Hauskaa silti, että Jack Ryan on jälleen nuortunut huimasti edellisistä. Chris Pine on mielestäni selkeästi paras Jack Ryan kaikista. Todella vakuuttavaa työtä, ja nyt Jack Ryan näyttää Jack Ryanilta. Myös Kevin Kostner on äärettömän hyvä, tähän rooliin olisin tosin voinut keksiä monta muutakin hyvää näyttelijää.

Leffassa liikutaan hyvin läheisesti nykypäivässä ja kaikkia tapahtumia voi jollain tavalla varmasti peilata tähän päivään. Sinällään tosin jatketaan hyvin tuttua Jack Ryan linjaa, että edelleen vastakkain ovat tutut viholliset USA ja veli Venäjä. Tämä on aivan varmasti leffa, jota kehtaisi näyttää muillekin, vaikka Atmos-raitakin olisi tässä ollut kiva nähdä. Saaga on nyt siis maalissa, mutta kyllä näitä vielä lisääkin voisi hyvin katsoa. Joka tapauksessa loistava kokemus tiistaipäivään!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s