Angel Has Fallen

En ole aivan varma tuliko Angels Has Fallen juuri tänään vuokrattavaksi, mutta joka tapauksessa sen tänään löysin kun katselin uusia vuokrattavia, jotka yleensä aina maanantaisin Itunesiin tulevat. Päätin kuitenkin siihen heti tarttua, sillä kaksi ensimmäistä sarjan leffaa ovat olleet varsin hyviä. Varsin hyväksi muodostui sitten myös tämä kolmaskin.

Ennen kaikkea leffa oli erittäin hyvää materiaalia äänien puolesta. Viimeinen pari päivää taas tullut sählättyä hieman säätöjen kanssa, älkää kysykö miksi, mutta jokin asia jäi taas mietityttämään ja pitihän sitä sitten taas kokeilla. Leffan alussa jouduin hieman miettimään, että miksi äänet eivät oikein kuulosta hyvältä, vaikka leffan tapahtumista päätellen äänten pitäisi olla todella hyvää materiaalia. Jouduin jopa kerran leffan aikana kääntämään laitteet UHD puolelle ja Atmos demolevyllä koittamaan missä on vika. No vikaa ei varsinaisesti ollut missään, demo-levy kuulosti loistavalta. Totesin, että ongelma saattaa olla siis vain äänen kovuudessa, eli väänsin vahvistinta 5db kovemmalle Apple TV:n osalta, ja tilanne parantui välittömästi.

Nick Nolte loistaa isäpapan roolissa.

Sen jälkeen meno olikin sitten aika mageaa. Täytyy todeta, että tämä leffa on todellakin täynnä hyvää äänimateriaalia, vaikka kyseessä ei ollut edes Atmos raita. Ehdoton suosikkikohtaukseni kun isäpappa laittoi metsässä hieman dynamiittia ja miehiä riviin. Aivan jäätävän hyvä kohtaus, jossa subbarit todellakin pistivät parastaan. Tuon kohdan voi katsoa vielä useasti uudelleenkin, tosin leffa tuli vain vuokrattua.

Kaiken kaikkiaan erittäin laadukas näyttelijäkaarti

Juonellisestikaan leffa ei ole aivan huono, vaikka nyt mitään eritystä ei leffassa olekaan. Kuitenkin erittäin katsottava ja hyvä toimintapätkä, jossa sattuu ja tapahtuu kaiken aikaa. Leffassa ei kuitenkaan aivan koko aikaa tapeta jotain, vaan leffa on enemmänkin strateginen kuin pelkkää tylsää tappamista. Näyttelijätkin ovat todella kovaa laatua, etenkin presidentin roolissa kuolemaa tekevä Morgan Freeman. Myös isäpappaa esittävä veteraani näyttelijä Nick Nolte on loistava.

Eikä tällä kertaa pommejakaan pahemmin säästelty!

Se mikä tänään leffan katsomista aavistuksen häiritsi oli kuvanlaatu, jossa oli jotain häikkää. Yritin etsiä vikaa leffan aikana ja sen jälkeen mutta mistään en syytä löytänyt. Ainoaksi vaihtoehdoksi oikeastaan jää heikko nettiyhteys, mutta en keksinyt. Yleensä tämä ongelma tulee jos yrittää laittaa Apple TV:n HDR muotoon SDR materiaalilla, mutta siitäkään nyt ei pitänyt olla kyse, sillä kaikki asetukset olivat kohdillaan. Siitäkin huolimatta erittäin nautinnollinen leffa maantai-illan ratoksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s