The Invisible Guest

Netflix voi olla todellinen aarreaitta, jos siellä uskaltaa olla rohkea. Tämä tuli taas hyvin todistettua eilen illalla, kun lähdin katsomaan Espanjalaista elokuvaa The Invisble Guest. Todella usein harmittaa tuo Netrflix siinä mielessä, että etusivulla on aina samat elokuvat, edes ne jotka on jo nähty eivät poistu ja toisaalta myös esimerkiksi ”uutta Netfilissä” ei todellakaan tarkoita sitä. Netflixin algoritmeihin pitäisi todellakin saada jotain uuttaa, ja vähintäänkin saada nappula, josta kaiken historian jne. voisi nollata. Lisäksi harmittaa, että leffoja ei voi etsiä päivämäärän perusteella tai sellaista listaa ei ole, jossa oikeasti on elokuvat aika järjestyksessä.

Nyt kuitenkin pienen etsimisen jälkeen törmäsin tähän The Invisible Quest- leffaan. En oikein edes tiedä miksi tähän valintaan lopulta päädyin, mutta joku siinä kiinnosti. Suurin syy varmaankin tällä kertaa oli esittelyteksti, joka lupasi jonkinlaista mysteeriä. Loppputulema kuitenkin hyvä, kyseessä nimittäin järjettömän hyvä elokuva.

Elokuvassa mies löytyy hotellihuoneesta kuollut rakastaja viereltään, ja yksikään asia ei viittaa siihen, että syyllinen voisi olla kukaan muu. Miten siis hankkiutua eroon syyllisyyden viitasta, tai kuka ylipäätään voisi olla syyllinen. Tästä alkaa lyhyt valmistautuminen oikeudenkäyntiin, aikaa ei ole paljon, mutta kaikki yksityiskohdat pitäisi käydä vielä uudelleen läpi.

Elokuvan juoni on kerrassaan mainio. Leffan juoni on jollain tapaa saman kaltainen kuin Knives Out leffassa, mutta nyt mennään vielä huomattavasti parempaan. Leffan juoni on ensimmäisestä hetkestä lähtien jäätävän koukuttavat ja kiinnostava. Kun leffan on aloittanut, tätä ei todellakaan jätä kesken. Leffa ei myöskään anna mitään ilmaiseksi, juonta ei todellakaan voi rakentaa mielessä valmiiksi, vaan joka kulman takana vaanii yllätys. Tykkään todella paljon tälläisistä mysteerielokuvista, etenkin kun ne on näin hyvin tehtyjä.

Tämä kuva liittyy oleellisesti leffan loppuratkaisuun, mutta en paljasta juonta sen enempää.

Leffassa myös näyttelijäkaarti toimii äärettömän hyvin, ja leffa on siinä mielessä todella laadukas, että siitä ei missään vaiheessa tule kuvaa halvasta eurooppalaisesta elokuvasta. Jopa kuvanlaatu on normaali Netflixiä parempaa. Äänistä tässä yhteydessä ei kannata liikaa puhua, leffassa lähinnä vain puhutaan, mutta siinäkään mielessä ei mitään valitettavaa.

Yksi pieni seikka leffassa jäi kuitenkin harmittamaan, tosin sekään ei ollut leffan vika. Leffassa oli äärimmäisen tärkeää tietenkin tekstitykset, sillä kielestä en muuten ymmärtänyt yhtään mitään. Jostain kumman syystä tekstit kuitenkin hukkuivat leffan aikana muutamaan otteeseen. En tiedä oliko kyse minun setupista vai itse Netflixin ongelmasta, mutta meinasi laittaa suututtamaan oikein kunnolla kun juuri tärkeimpien kohtien aikana hukkui tekstit.

Tämä leffa menee joka tapauksessa top-listalle, ja aivan syystä. Kuluneen vuoden ehdottomasti paras elokuva tähän mennessä, eikä viime vuodeltakaan paljon parempaa taida löytyä. Upea löytö Neflixistä jälleen kerran, suosittelen erittäin lämpimästi!!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s